Sånn ser da kjøkkenet vårt ut..tilslutt :-)

Har ikke vist så mye fra huset enda og grunnen til det er jo at man blir jo ikke ferdig så raskt som man ofte tror. Enda er det hjørner av huset som oppbevarer uferdige prosjekter, bilder som ikke er hengt opp, hyller som ikke er sorterte. Og når man skal prøve å følge opp alle disse "perfekte" hjemmene som blogges om så vil man jo ikke være noe dårligere selv :-)

Så nå har jeg tatt med tid til å rydde 50% av kjøkkenet så det er det dere får se :-) De andre 50% er ikke så spennende uansett siden det består mest av hvitevarer og skap/benk så det er den beste delen dere får se nå.


(litt rart lys ettersom bildene ble tatt om kvelden..egentlig fremstår fargene som lysere)


Selv er jeg godt fornøyd med resultatet.

Målet var: Et funksjonelt kjøkken hvor alt har sin plass og er i nærheten. Dessuten skulle kjøkkenet romme mye oppbevaringsplass og ha spisemuligheter til tross for sin lille størrelse på 9 kvm. Jeg ville også ha en litt koselig og lys fremtoning som skulle inspirere meg til å lage mat. Alt dette syns jeg jeg har fått til, og ja jeg skriver jeg..mannen var ikke så interesert i dette rommet merkelig nok så jeg fikk bestemme alt :-)


På ene veggen henger min elskede tallerkenhylle som er full av inspirerende og fargeglade kokebøker. Så en klokke for det er greit å vite hva klokka er når man hiver innppå frokosten..f.eks :-) I vinduskarmen står mine kjære urter i Eva Solo urtepotter. Det jeg har er en timian, en basilikum og en rosmarin og de har levd siden midten av juli allerede...ca en mnd- disse pottene anbefales!!
Gardinen er kjøpt på KID og slipper inn akkurat passe med lys. Stolene og krakken er fra Ikea.


På veggen er en litt halvferdig løsning- nemlig en trådkurv med 3 kurver som egentlig skal festes i taket men som nå henger galant på vannkann-tuten. I disse har jeg frukt, grønsaker, løk og hvitløk. Kjøpte denne på Åhlens.

Hyllene er kjøpt på Ikea og fikk et litt industrielt inntrykk inn i det ellers så koselige kjøkkenet- I like!
Oppå der har jeg glass med pasta, ris og couscous+ mugger og kaffekopper- lett tilgjengelig.

Over vasken valgte vi en enkel hvit plate med "fliser" som vi kjøpte rimelig på Monter. Smiley-dispenseren holder på oppvasksåpa (som er miljøvennlige Sonett fra Et Grønnere hjem) og vi bruker vanligvis å ha en lysblå stående oppvaskkost men den var så stygg nå at den fikk ikke være med på bildet...vi trenger visst en ny :-P

Så har vi ikea-barnestolen og tavla som brukes til ukemeny- fornøyd med begge to selvom sikringa på stolen kunne vært bedre- anbefaler å kjøpe en sele utenom til denne.

Ellers er benkeplata i bamus, lik som gulvet. Gulvet er i hvitpigmentert lakk mens benkeplata er naturell + 2 ganger oljet og 1 gang lakket med litt hvitpigment. Vi har kjøpt bambusgulvet og bambusbenkeplata fra Hardstuff og er VELDIG fornøyd. Vasken er fra Bianco, hvit og fin, syns vi :-)

Yess..mye info men jeg husker selv jeg var inne på blogger etter inspirasjon når jeg skulle pønske ut kjøkken og da stod det aldri sånn praktisk info om tingene..det var jo litt irriterende tenkte jeg så derfor skriver jeg nå opp alt :-) Håper det er til nytte for noen...

Slik har jeg vært miljøvennlig på kjøkkenet.


6 kommentarer

Husmora

13.aug.2010 kl.10:55

Så kjempekoselig det ble!!! Der kan du lage masse god mat der=) Og ha lillegutt ved siden av deg hele tiden. Kjempefint var det!!

Kaja

13.aug.2010 kl.11:41

Så fint det ble!

Anne

13.aug.2010 kl.11:58

Så smart og dekorativt med kokebøker i tallerkenhylle!
kjempe fint! Likte spesielt vasken :) Er så dritt lei stålvask for de blir så fort skjoldete og stygge! Har vurdert å kjøpe slike blomsterpotter, men vet ikke om urter hadde overlevd på kjøkkenet vårt. Kjellerleilighet og vinduet på kjøkkenet er bittelite, er helt oppunder taket og det er en veranda over :p Tror ikke de hadde fått nok lys, men hvem vet?

Mie

15.aug.2010 kl.00:02

Så koselig :)

Stine

17.aug.2010 kl.19:55

Veldig fint :)

Jeg liker det!

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- Babyutstyr og øko-hudpleie på LevLogisk.no :-)

Økobaby (Sally)- Babyutstyr og øko-hudpleie på LevLogisk.no :-)

28, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits