Kan du svare på dette?


(Bilde fra HM)
Jeg har kjøpt meg et nytt sengesett i lin. Det kom i posten idag og er innepakket i plast.

Spørsmålet mitt er, siden lin et naturmateriale- skal det da være nødvendig å vaske det før bruk?? Bomull er jo et kapittel for seg selv pga all sprøytinga...men lin?

Takk for svar :-)

11 kommentarer

Mamma til en liten prins

06.aug.2010 kl.21:34

jeg ville vaska det først ;)

myruin

06.aug.2010 kl.21:34

Selv om jeg ikke har peilig, så tror jeg kanskje, om det er farget da, at det kanskje bør vaskes? At det kan være rester av farge igjen?

jenny

06.aug.2010 kl.22:06

Ja, man bør vaske det først. Selv om det er naturmateriale så er det vel farga eller bleka regner jeg med, og sikkert tilsatt stivelse el. Sengesett er alltid ganske "stivt" før vask, er nok en del stivelse for at det skal se glatt og fint ut.. Men det står vel på merkelappen om de anbefaler det?
Hadde ikke giddet å vaska det.
Jeg hadde absolutt vasket det først;)
Kan nok være lurt å vaske det. Tenker på støv og slikt. Og kan være no kjemikalierester fra farginga? Også sover man jo bedre når det lukter nyvaska ;)

wendysinfamilie

06.aug.2010 kl.23:45

Jeg ville vasket det uansett, er mange som har tatt på produktene før de blir pakket i plasten,,

Vera

07.aug.2010 kl.01:54

sevfølgelig bør man vaske det! Naturmaterialle eller ei. Du vet ikke hvor det har vert og hva det har samlet i seg! Produksjonsrester, støv ol.
jenny: Ja da hører jeg på deg og 99% av de andre og vasker det først ;-) Stod ingenting om det på sengetøyet..burde jo stått der...men men..er vel sånn som man skal vite kanskje..hehe

Konrad Øyen

08.aug.2010 kl.21:44

Ifølge produsentene bør du vaske sengetøyet etter kjøp: http://www.tragisk.com/brev011.php

Men ja, det burde vært oppgitt på emballasjen.
Konrad Øyen: hahah..ja etter å ha lest om denne opplevelsen burde det ikke finnes noen tvil :-P jeg vasket det ja..hørtes logisk ut egentlig :-)

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- Babyutstyr og øko-hudpleie på LevLogisk.no :-)

Økobaby (Sally)- Babyutstyr og øko-hudpleie på LevLogisk.no :-)

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits