Slik sover lillegutt- 9 mndDet handler mye om soving og spising for oss nye mammaer :-) Jeg syns selv det er interessant å høre hvor mye andre babyer sover og hvilke triks man bruker for å få de til å sove godt både på dagen og natta.

Så nå skal jeg fortelle dere hvordan vi har det her i huset akkurat nå (ja for søvnen forandrer seg for hver mnd)

06.30

Lillegutt skriker i senga si og jeg går i ørska for å finne flaska hans og varme den opp til han. Så gir jeg han flaske mens han fortsatt ligger i senga si. Slutta å amme når han var ca 7 mnd pga melka forsvant. Han drikker ca 150-180 ml før han slipper og sovner igjen.

08.30

Da er lillegutt klar for å ta fatt på en ny dag. Jeg er veldig heldig som har en gutt som sover helt til halv 9, tror ikke det er mange forunt :-)

09.00

Frokost: brødskive, grøt og/eller fruktmos

10.30

På tide med trilletur. Jeg gir han ei flaske melk  (200 ml) før jeg putter han i vogna. Det varierer litt hvor lenge jeg går før han sovner. Når han sovner har jeg funnet ut (dette er veldig individuelt) at det beste er at jeg setter fra meg vogna iløpet av 5-15 min...triller jeg for lenge så sover han ikke mer en 30 min. Setter jeg han fra meg i tide kan han sove opptil 2 timer. 2 timer er maks. 1,5 time er ganske vanlig og det er 1 time også. Noen ganger sover han bare 30 min og da prøver jeg å trille igje med en gang for å få han til å sovne igjen for jeg VET at han egentlig trenger mer søvn. Noen ganger går det, andre ganger går det ikke.

13.00

Lunsj: Middagsglass fra Hipp eller noe hjemmelaga "middag". Har funnet ut at siden han legger seg så tidlig så blir det riktigst for han å få middagen på denne tida.

16.00

Mellommåltid: Fruktmos + ca 180 ml melk

18.00

Badetid. Vi bader han nesten hver dag fordi han elsker det og fordi han tross alt gnis inn med bæsj flere ganger daglig :-P

18.45

NattiNatt:
Vi blander opp ca 180 ml melk og gir han dette i mørket på soverommet hans før vi legger han. Det har i det siste blitt endel skriking på kvelden fordi han ikke vil sove så vi går inn til han alt fra 1-5 ganger for å synge og roe han litt...så sovner han og sover vanligvis til neste morgen. Noen ganger våkner han på natta sånn i 01.30 tiden og må ha litt kos/sang eller varmt vann for å sovne igjen...dette er veldig periodevis.


Så sånn er det hos oss :-)

Hvordan er sovinga hos dere?

4 kommentarer

Her får snuppa mat ca kl 19, etterfulgt av bleieskift og på med pysj. Vi legger ho i senga si og der blir ho liggende til ho sovner. Idag lå ho og kikka rundt i rommet og prata litt med seg selv til kl 21:00 før ho sovna. Nå (kl 23) skal vi store legge oss. Da skal ho som regel ha kveldens siste måltid (kanskje ny bleie). Natt til idag sov ho fra 23:30 til 05:00 i strekk(!!), så håper det gjentar seg i natt også ;) Som regel får ho nattmåltidet kl 03 og får mat og ren bleie igjen kl 6 (når pappa'n står opp for å dra på jobb). Frokost er kl 9 og da står vi opp ;) Synes det er en deilig rutine, spesielt siden ho bare er 5 uker :)

Tina - 22år og mamma

27.apr.2010 kl.10:39

Ikke alltid lett å tenke på seg selv når man vil tenke mest på andre :)

For ett herlig bilde :D
Herlighet så nydelig :-)
Lill Anette: Herlighet det var bra med soving for ei så lita ei!! Sover ho godt på dagtid også eller?

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- Besøk min grønne nettbutikk LevLogisk.no :-)

Økobaby (Sally)- Besøk min grønne nettbutikk LevLogisk.no :-)

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits