Miljøklubb 3 uka i april :-)

Jaaa da har det vært en lange pause fra miljøklubbinga men sånn er det når man flytter og reiser på ferie for så å bo hos svigermor midt i flyttelasset :-) Nok om det, på tide å sette oss noen mål for uka:Som innledning vil jeg bruke en "historie fra virkeligheten". Jeg har flyttet til svigermor som sagt og igår var mitt første besøk på lokalbutikken ICA nær. Jeg peilet meg inn på babyavdelingen for vi var helt tomme for mme, grøt og middag til lillegutt. Ikke overraskende bugnet det av Nestlé produkter mens HiPP knapt hadde fått inn en havregrøt, mme og ett (ja 1 ja) middagsglass.
Dette skulle bli min nærbutikk så jeg bestemte meg for å endre på dette. jeg fant han som var butikksjef og forklarte han at jeg hadde flyttet til området og at dette kom til å bli min faste handleplass og at jeg kun kjøpte HiPP til min lille precious. Han trodde vel at jeg var en særing men etter noen ønsker og han løp og "sjekket på pc'n om det gikk ann å bestille inn.." så var det i orden. HiPP fullkornsgrøt + flere middagsglass fra 8 mnd skulle bestilles inn umiddelbart :-) 

Så denne uken vil jeg at  vi skal fortelle butikkene rundt om hva vi vil ha:

1. Er det noe du savner i lokalbutikken din? Ikke nøl med å si ifra, bare sånn går verden fremover :-)

2. Irriterer du deg over klesbutikkene og hvor vanskelig det er å finne økologiske klær? Spør om å få snakke med butikksjefen og fortell at du er interessert i økologiske klær og om de kan ta inn dette.

3. Økologiske klær er vanskelig å finne i butikkene- handle heller på en av de mange nettbutikkene som tilbyr dette og få varene tilsendt rett til deg. Jeg har laget en liten oversikt over nettbutikker som selger økologiske klær http://levlogisk.com/okologiske-klaer/ (link-knappen funker ikke i Safari..grr)


Ellers vil jeg tipse om Coop, på de største Coopene selger de barneklær i økologisk bomull ;-)9 kommentarer

Malin

13.apr.2010 kl.12:20

Hei :) Vil du bli med i min "ukas blogg"? Meld deg på da vel? :)

Mammaprat

13.apr.2010 kl.12:32

hehehe, ser for meg butikksjefen springe avgårde mens du står der og bare; hmm...

Men veldig bra da! Sånn det skal være. Jeg har også lagt merke til at HIPP ofte er knødd inn i et lite hjørne i bakgrunnen av Nestle. Skal følge ditt råd neste gang på den lille Rimi-butikken borti her..

Økobaby (Sally)

13.apr.2010 kl.13:00

Mammaprat: ja detvar faktisk litt gøy. "hei! Jeg er en bevisst mamma som har flyttet hit og jeg liker ikke Nestlé"....nei jeg tar faktisk sterk avstand- vurderer å henge opp plakater faktisk ..hihi...når Sakarias blir større skal jeg utstyre han med plakater og sende han avgårde..hahaha..
sv : Er veldig lett å si man skal face your fear. Når man absolutt ikke vil. Og det er ikke eneste mulighet. Man kan få keisersnitt. Og det er det jeg vil.

Økobaby (Sally)

13.apr.2010 kl.16:26

Camilla: ja da er det godt du bor i Norge hvor det er mulig, får håper du får viljen din da og det blir keisersnitt på deg :-)

Tonje

13.apr.2010 kl.18:09

SV: Heihei! Å være tvillingmamma er kjempefint, men selvfølgelig er det masse arbeid. Og nei, det er ikke slik at de er roligere fordi de må dele på meg, det skjønner de nok ikke enda :) Men jeg har blitt vant til tilværelsen, og jeg storkoser meg! :D

Nydelig gutt du har :D

karoline

13.apr.2010 kl.21:39

Men dropp babymat på glass da, mye bedre å lage selv, også er det kjempe enkelt hvis du har ei stor gryte og en fryser. Jeg er seriøst sikker på at det er mer næring i det, det har ihvertfall mye mer smak. Jeg damper grønnsaker (potet, gulrot, søtpotet, spinat,og andre ting jeg har i kjøleskapet) med frossen fisk eller kjøtt på toppen, også har jeg i krydder til slutt. (fersk ingefær, hvitløk og fersk koriander er favorittene) Så kjører jeg alt med stavmikser i vannet det har dampet i.

En annen favoritt er raspet frukt og grønsaker, som gulrot, eple, paprika, pære. 1-åringen min spiste en hel raspet gulrot her om dagen.

sally

13.apr.2010 kl.22:50

Svar til Karoline: jeg lager for det meste hjemmelaga til minsten men når man står i nytt kjøkken og i noen andre sitt kjøleskap så kan det fort bli litt tiltak å lage absolutt all maten selv, så da tyr jeg til et glass i ny og ne. Ikke minst er de greie å ta med på tur og i forhold til næring tror jeg (utfra i innholdet) glassene fra HIPP kommer godt utav det. Det som jeg syns er kjedelig med glass-mat er jo tre ting: 1.det er dyrt 2. Det er mindre miljøvennlig enn å lage maten selv 3.konsistensen er ofte altfor finmost.. Syns godt lillegutt skal få litt mer å tygge på :-)

Isabella

19.apr.2010 kl.20:03

Oi, denne har jeg ikke sett før nå!

Nå kjøper jeg sjeldent klær, så kommer nok ikke til å få fullført pkt nr 2, men nr 1 skal jeg nok få til!

Jeg savner veldig økologisk kjøtt her, og ikke minst så savner jeg lokale produkter.

Nå som våren og sommeren går oss i møte så tenker jeg på å ta kontakt med lokale bønder, og høre hva dem produserer på gårdene sine, og hva de produserer.

Håper på å kunne få til et tiltak som fremmer de lokale næringdrivende, slik at bygdefolket heller kjøper maten sin direkte fra dem i stedet for å kjøre 2 mil til rema for å kjøpe grønnsaker som er importert fra langtborteland!

men jeg er så usikker på hvordan jeg skal gå fram! Har du noen tips?

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)

Økobaby (Sally)

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits