Til de som fortsatt er skeptiske til at klimakrisen er reellFlertallet av forskere og eksperter mener at vi imøtegår en klimakrise og at denne er reell. Og så har vi noen som mener at dette er overdrevent og at de klimatiltakene som blir satt igang er unødvendige. Jeg tenker da sånn: Om sistnevnte har rett og at klimakrisen går over av seg selv så har vi kanskje sløst vekk noen millioner på miljøtiltak, eller har vi igrunnen det? At vi legger opp til mindre utslipp er jo et gode for mennesker uansett i form av mindre forurensing og dermed mindre allergier. En rekke tiltak er dessuten ressursbesparende på sikt og vil føre mye godt med seg. Så til syvende og sist kan man egentlig si at selvom vi tar feil og at klimatrusselen ikke er reell så er det ingen ulempe å innføre disse klimatiltakene, tvert imot. 

La ossså  si at flertallet av forskere og eksperter har rett da, og at vi hørte på skeptikerene og droppet alle klimatiltakene. Når vi har innsett dette hadde det allerede vært forseint.

Er dette en risk vi er villige å ta? Er vi villige til å spille rulett med livene og helsen til barn og barnebarna våre?
Her blir det naturlig for meg å bruke førevar-prinsippet og slippe å angre etterpå, det har vi ikke råd til.


5 kommentarer

myruin

29.mar.2010 kl.11:35

uansett hva vi gjør for å forbedre miljøet, så er jo det til det bedre!! Om det er miljøkrise eller ikke!

Så jeg er enig med du!

Men så er det dette vi skal/bør gjøre hjemme da.. kjøre mindre bil, gjenbruke osv,- jeg kunne sikkert blitt flinkere til det. Er du flink til det som man kan gjøre hjemme?

Ha en fin dag!!
jeg er så enig som det går ann å være:)

Isa

29.mar.2010 kl.13:22

Gode poenger! Skjønner ikke hvorfor folk har så mye imot føre-var-prinsippet (ikke bare i denne sammenheng, men andre også).

Og det er vel ingen tvil om at det vi gjør for miljøet er bra for kloden vår og for menneskene som lever på den, uansett klimakrise eller ei.
Isa: Ja jeg fatter ikke at folk kan tro noe annet...skulle gjerne hatt svar fra noen av de motstanderene og hørt deres meninger

Kristine

03.apr.2010 kl.22:28

Jeg er helt enig! Bedre føre var. Og konsekvensene av å ikke handle når det kommer til slike saker vil ikke bare gå ut over oss selv. Vi gjør også et valg for alle andre mennesker og dyr på kloden, både for nålevende og fremtidige generasjoner. Det er ikke bare meg og deg som eier luften og havet, det er også de i India og Afrika og våre oldebarn. Har vi rett til å ødelegge jorden fordi at vi tror at alle klimaforskerene driver sammensvergelse? Hvis det viser seg at alt dette er oppspinn så skal jeg puste lettet ut, men det tror jeg ikke er veldig realistisk.

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- vinn babyutstyr og hudpleie

Økobaby (Sally)- vinn babyutstyr og hudpleie

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits