Kvisetryne+solbrent....herlig!Hilser fra varme Tyrkia- idag strålte sola endelig!!

Men det jeg skulle fortelle om....jeg må nesten le av meg selv når jeg leser overskriften... men egentlig er jeg litt deppa om dagen fordi jeg har fått en lei hudinfeksjon som gjør at jeg ser ut som et "kvisetryne" om dagen.

Jeg trodde først at det var hormoner, kulde, tørr luft, stress eller for mye variasjon av kremer som jeg tester ut som gjorde at jeg plutselig en dag begynte å få unormalt mye kviser. Jeg gledet meg til ferie og sol som vanligvis har en god effekt på kviser.
Men så kommer jeg til varme og delvis solfylte Tyrkia og problemet eskalerer og nå ser jeg søren meg ikke ut!! Har sikkert 15 kviselignende greier i nedre del av ansiktet og hver ENESTE natt kommer en ny "kvise".

Så sitter jeg her en dag på nettet og prøver å finne ut av dette og hudinfeksjonen "perioral dermatitt" popper opp. Jeg leser og det er som å lese om meg selv.
Kviselignende utslett rundt munnen som ikke går bort...etterhvert kan det spre seg til rundt nesen og i noen tilfeller rundt øynene. Jeg har ALT så dere kan tenke dere hvordan jeg ser ut!

Ekspertene vet ikke helt hvordan infeksjonen oppstår men tror det kan ha med varme, vind, hormoner eller kosmetika å gjøre. Det er spesielt vanlig for kvinner på 20-40 år og det har ingen sammenheng med kviser i tenårene.

Det var en stor lettelse å se at det finnes behandling for dette og at prognosene for å bli helt "frisk" er veldig god. Kuren er antibiotika i 1-3 mnd så nå gleder jeg meg til å komme til Ålesund og få kommet meg til legen og begynne med kuren...off dette har vært skikkelig frustrerende!!

Og idag skinte sola så da ble jeg likegodt solbrent i samme slengen....hehe...jeg må le. rosa og full av "kviser".. Vakker!....jeg tok et bilde for å se på når jeg er brun og har ren hud..men det bildet er det ingen andre som får se
 :-)


Og så vil jeg slenge med denne anmeldelsen av den økologiske solkremen Derma


Husk konkurransen min hvor du kan vinne økologisk hudpleie og babyprodukter fra nettbutikken LevLogisk.no

9 kommentarer

hehehe.. sorry at jeg ler. Høres skikkelig kjedelig ut. Huff a meg.. Men var liksom litt komisk også.

Ninian

13.mar.2010 kl.22:09

Uff da! Bra du tar det med humør! =/ Bare husk å få i deg masse probiotika mens du tar kuren da! =)

marita

14.mar.2010 kl.19:16

Huff, det høres skikkelig kjipt ut. Godt det finns behandling! :) Ha ein fortsatt fin ferie:)
DivaMamma: haha..det er greit, bare å le, jeg ler selv når jeg leser over innlegget :-D
Ninian: Probiotika, er det sånn biola og tranebærjuice/appelsinjuice og sånt det? Off ja det er godt du minner meg på det, utrolig lett å få sopp når man går så lenge på antibiotika...æsj..mye styr..

Mammaprat

14.mar.2010 kl.21:25

hehhe... ond latter fra norge! neida :=) Det går sikkert bra vettu. Har du lest mailen min forresten?

Ninian

15.mar.2010 kl.09:20

Probiotika er melkesyrebakterier som IdoForm og Bio-Dophilus (den beste, ca 280,- på helsekost). Når du går på antibiotika trenger du mye sterkere doser enn hva biola kan tilby, så det er bare å ta turen til nærmeste helsekostbutikk.. God bedring!
Mammaprat: tenkte meg nok at jeg ikke fikk noen sympati fra deg..hehe..ja har lest mailen din..har du lest min? :-O
Ninian: ÅHH tusen takk for supert tips som jeg faktisk aldri hadde hørt om før...den må jeg kjøpe! Tusen takk igjen :-)

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- vinn babyutstyr og hudpleie

Økobaby (Sally)- vinn babyutstyr og hudpleie

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits