Å være mammagrunder...


Jeg har alltid drømt om å være selvstendig næringsdrivende men akkurat hva jeg ville drive med har forandret seg med årene. Før var det kafe/bar/restaurant som fristet mest. Så ble det smoothie-bar (noe jeg fortsatt kunne tenke meg å gjøre en dag). Etterhvert fikk jeg økt bevissthet rundt miljø og ville drive en økologisk kafe/smoothiebar.
Så ble jeg gravid og kunnskapen og interessen rundt det grønne, miljøvennlige og økologiske økte på.

Jeg begynte å seriøst vurdere å starte for meg selv og fant ut at jeg trengte MYE penger for å kunne starte en fysisk bedrift med lokaler og ansatte...jeg begynte å regne på det og fant ut at jeg trolig måtte spare i 5-10 år før jeg kunne realisere drømmen. Risikoen var også høy ved å starte fysisk butikk.

Når jeg ble gravid startet jeg nettsiden www.levlogisk.com og fant etterhvert ut at jeg ville følge opp denne nettsiden med en grønn nettbutikk. I oktober 2009 såg nettbutikkken LevLogisk.no dagens lys :-) Budsjettet var stramt så jeg startet med et begrenset vareutvalg og lite markedsføring. Etterhvert som salget økte kunne jeg også øke mitt varesortiment og satse litt på markedsføring. Men markedsføring er vedig dyrt og ofte går det opp i opp med inntektene man har fra butikken. For å skrive litt kortere og mere uformelle innlegg om miljø og mammarollen, samt promotere nettbutikkken min og varene jeg selger, startet jeg denne bloggen; Økobaby.

Nå har jeg funnet noe jeg trives med og som gir mening for meg på mange nivåer i livet mitt. Jeg brenner som dere vet for miljøet og ønsker å engasjere og opplyse om en grønn livsstil til alle og enhver. Jeg er også nybakt mamma og syns det er kjempespennende å både skrive og lese om mammarollen.Kosmetikk og babyutstyr er det jeg fokuserer på i nettbutikken og jeg kunne aldri solgt noe i butkkken som jeg ikke ELSKER selv...og selvfølgelig er alle produktene så økologiske, naturlige og miljøvennlige som mulig :-)

Men det er ikke lett å kunne leve av en nettbutikk som denne...da må jeg i tilfelle 4-5 doble omsetningen..men det hadde uansett vært greit å ha en deltidsjobb i tillegg, å drive nettbutikk kan nemlig være ganske ensomt.

I fremtiden ønsker jeg å utvide varesortimentet og samarbeide med andre organisasjoner som fokuserer på miljø. Kanskje jeg en dag vil åpne fysisk butikk også..hvem vet :-) 

En annen positiv ting med å drive for seg selv er jo å kunne være hjemme mer med lillegutt og slippe unna noe av tidsklemma som mange småbarnsforeldre kan havne i....Men nå er det ferie så selvom butikken går som vanlig blir det litt mindre blogging enn vanlig og mitt faste bidra med mandags-miljøklubb går ut i noen uker...men det kommer sterkere tilbake vet dere :-)

Hva er drømmejobben din?
Kunne du tenkt deg å starte for deg selv?16 kommentarer

marita

11.mar.2010 kl.21:10

Det er både inspirerande og spennande å lese om mennesker som deg som har turt å satse og lever ut drømmen! :) Eg missunna deg. I tillegg har eg blitt mykje meir bevisst på kva eg brukar på huden, i maten osv av å lese bloggen din.

Drømmejobben min er krigsfotograf, og eg har store plana om å leve den ut når Lucas (og eventuelle andre barn) er blitt voksne. Veit det er lenge til, men åh, eg greier ikkje å legge det heilt fra meg. Akkurat no er det uansett heilt uaktuelt.

Therese & Thea Oline

11.mar.2010 kl.21:26

drømmenjobben min må nok være å starte en kaffe bar eller noe i den duren. men salg av litt forskjellige små ting i tillegge :)

cecilie-mamas make-up

11.mar.2010 kl.23:44

Hei! Har nettopp startet firmaet mitt glad & grann (glad & vakker)

Jeg er make-up artist og tar diverse sminke oppdrag og selger c/o naturkosmetik mineralsminke! en nettside er på gang og der vill det forhåpentligvis være litt produkter til barn også!(det er vanskelig å få tak i her på landet og det må vi gjøre noe med)Vill gjerne åpne butikk/salong en dag,der skal jeg servere deilig kaffe..har jobbet som barista noen år og savner kaffen;)Lurer på å utdanne meg til helsecoach og hjelpe mennesker som sliter med stress og angst.

Kristine

12.mar.2010 kl.10:27

Drømmejobben min er å være forsker :) Jeg studerer sosiologi og vil gjerne forske på hvordan menneskene blir påvirket av miljøforandringer og globalisering. Er nok litt idealist, men hadde jeg ikke trodd at det var mulig å forandre verden til et bedre sted ville jeg nok gitt opp og gravd meg ned! Siden jeg har arbeiderklasseforeldre er ikke sannsynligheten for at jeg skal ta doktorgrad særlig høy, men siden jeg heller forholder meg til den selvfornektende profeti heller enn den selvoppfyllende, så tror jeg at jeg klarer det hvis jeg virkelig ønsker det, og er villig til å jobbe for det! En annen mulighet er kanskje å få en jobb i en humanitær organisasjon.
Jeg har hatt mange ulike karriæreønsker gjennom livet, jeg har utdanning fra jordbruksskole og hadde egentlig veldig lyst til å jobbe med dyr. Men når man er vegetarianer og ikke vil slakte dyr,så er ikke agronom det enkleste yrket!

Mie

12.mar.2010 kl.17:50

Så flink du er som følger drømmen din! Drømmen min er for tiden å starte eget advokatfirma etter hvert :) Men kjenner jeg meg selv rett, så er det stor sannsynlighet for at drømmen endrer seg etter hvert ;)

Anne - mamma og mer

12.mar.2010 kl.22:57

Hvis du starter fysisk butikk, sender jeg gjerne en jobbsøknad til deg ;)

judyscat

13.mar.2010 kl.06:08

det har egentlig gått ganske fort, fra du startet Levlogisk, til ny nettbutikk.

syns du e veldig flink som klare å holde såpass fokus :)

min drømmejobb? tja, en blanding av forfatter og statsbetalt filosof ;) hehe, får se korsen den planen går :)
judyscat: Ja det er som regel sånn med meg...blir supergira på noe og må bare gi gass mens entusiasmen er på topp...så går entusiasmen litt i bølgedaler men jeg VET at dette grønne fokuset vil være viktig for meg for resten av livet- føler at dette er mitt kall...hahah..hørtes teit ut men det føles litt sånn :-)

ja du hadde kledd en sånn jobb..hehe..du e rjo litt dyp av deg ;-) hihi :)
Anne: Ja da har jeg en meget god kandidat allerede ;-)
Mie: Det var nok tiden som sykemeldt i forbindelse med graviditeten som har takka for at jeg fikk tid til å starte opp dette, har brukt mye tid forran pcn :-) Er du utdannet advokat eller holder på med det? wow, skal sei :-) ja drømmene forandrer seg ofte..det har jeg også erfart :-)
Kristine: Forsker høres utrolig spennende ut, og da har man litt å klaske i bordet også i diskusjoner- nemlig vitenskapelige fakta! :-) Jeg syns du høres veldig engasjert ut og kanskje det at du har arbeiderklasseforeldre kan gi deg en ekstra styrke ved at du da har mer å bevise?
cecilie: Oj dette hørtes jo kjempespennende ut :-) Du må gjerne si ifra når nettbutikken din er ferdig :-) Lykke til :)
Therese & Thea Oline: Ja det virker kjempegøy å drive en liten kaffebar med litt attåt...håper du får det til en dag :-)
marita: Tusen takk :-) Og tilbake til deg må jo jeg si at jeg blir veldig inspirert og syns du er en dyktig fotograf som fanger de fine øyeblikkene i bildene dine :-) Krigsfotograf er jo et ganske vilt yrke kan jeg tenke meg, du må være en knall-sterk person for å kunne takle en sånn jobb og jeg ser jo at det kan bli problematisk med små barn...eller barn generelt igrunn..man kan jo rett og slett bli drept på jobb!! Men for en viktig jobb!! Verden trenger jo de så sårt for å formidle til oss i såpeboble-landene at det finnes viktigere ting enn shopping og interiør. Jeg håper du følger drømmen din men at du ikke drar til de farligste stedene...det mener jeg nesten er for folk uten barn..stygt sagt sikkert men jeg håper du skjønner hva jeg mener.

Hanne

19.mar.2010 kl.12:45

Jeg håper å kunne leve av å skrive skjønnlitterært i framtiden. Til nå i år har jeg solgt flere noveller, men nå jobber jeg med manuskriptet til det jeg håper skal bli min første roman. Tilbakemeldingene fra forlag er gode, men jeg ennå ikke skrevet så langt at de kan love meg kontrakt. Jeg er klar over at nåløyet er trangt, men den som intet våger... Jeg er hjemmeværende med små barn, og skrivingen min er med på å få budsjettet til å gå rundt. ;-)
Hanne: Så spennede!! Håper du får det til og det gjør du sålenge du vil det nok :-) Lykke til!

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- vinn babyutstyr og hudpleie

Økobaby (Sally)- vinn babyutstyr og hudpleie

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits