Har du astma i familien? Da bør du vurdere å droppe babysvømming...

Jeg fikk noen kommentarer på dette med astma og klorbasseng og tenkte jeg skulle dele informasjonen jeg googlet opp på nettet.

Dagbladet skriver at belgiske forskere har funnet en sammenheng mellom klorbasseng og astma, les artikkelen HER

På nettsiden Allergiviten advares det mot babysvømming dersom det finnes astma i familien, les mer om dette og gode forhåndsregler HER

VG skriver " Når svette, urin og hudavfall kommer i badevannet, reagerer det med klor.

- Da dannes stoffet trikloramin, som gir sterk klorlukt. Det kan være helseskadelig i for store verdier, sier avdelingsdirektør Truls Krogh i Folkehelseinstituttet."

Les hele artikkelen HER


MEN, på nettsiden til Norges livredningsselskap legger de vekt på at det ikke er dokumentert at klorbasseng kan føre til astma. Les hele artikkelen HER

Yesyes, mye informasjon her så da er det bare å velge hva man vil tro på. Selv har jeg mye astma og jeg gikk veldig hyppig i svømmehallen som liten+ at jeg gikk på svømming. Så uansett om det stemmer eller ikke så kommer jeg til å unngå å ta lillegutt med i gamle svømmehaller med dårlig ventilasjon og generelt ikke dra han med så mye i svømmehallen. Bedre førevar tenker jeg...så får jeg lære han å svømme i saltvannsbassenger og i sjøen...:-)

Hva tenker du om dette?12 kommentarer

Mamma For Lille Tallak Elias

14.feb.2010 kl.21:43

jeg tror ikke det gjør noe,, jeg har lillemann på babysvømming og han elsker vann så tror bare det er bra for barn og bli vant til vann fra di er små :)
Mamma For Lille Tallak Elias: Ja helt enig i at det er bra for barn å bli vant til vann men hvis det betyr at babyen utvikler astma så er det nok ikke verdt det syns jeg...lever jo selv med astma og det er ikke å anbefale :-/ Men man vet jo aldri om det er bading i klorbasseng eller noe annet som gjør det...skulle hatt noe mer forskning på området syns e...

Bad Brunette

14.feb.2010 kl.21:57

Oj, jeg har astma selv og har meldt på Emma på babysvømming.... Men det er jo i basseng som blir brukt til terapi o.l som har mindre klor... Men nå ble jeg litt skeptisk. Visste ikke noe om dette:(
Bad Brunette: Det går sikkert fint..det har visst mye med ventilasjon å gjøre også såvidt jeg forsto og det er nok bedre i nyere svømmehaller. Alt med måte vil jeg si...litt er sikkert ok men man bør vel ikke overdrive dersom man har astma i familien...jeg har nemlig ofte tenkt på dette med astma og klor og hele tiden følt at det kan ha vært derfor min astma aldri gikk over men heller økte på...sikkert fordi jeg gikk på svømming langt inn i tenårene...men hvem vet?

marita

14.feb.2010 kl.22:09

Eg har astma og bada og mykje i klorbasseng som barn, dette fikk meg til å tenke. Det høyrer med at eg bada i ein gammal svømmehall som er stengt for nokre år sidan no fordi den ikkje oppfylte krava som er lengre.

Når eg og Lucas budde i Høyanger var vi ein god del i svømmehallen og vi gikk på babysvømming frå det begynte og fram til vi flytta. Men no er det eit heilt nytt, godt ventilert badeannlegg der.

Her i Bergen skal eg derimot tenke meg meir om før eg tar han med for å bade igjen. Heldigvis har det ikkje blitt ofte.

Iselin

14.feb.2010 kl.22:13

SV: Ja, det er jo sant det. No som eg har "roa" meg ned så tar eg berre å sletta innlegget + kommentaren. :-) Tenke det no at personen ikkje fortjena den oppmerksomheten.
Iselin: Bra :-) hehe..og så kan vi bare tenke: looooooseeer inni oss :-P
marita: Er et dilemma det der for man vil jo gjerne ta ungene med å bade, de elsker det jo og så er det jo faktisk livsviktig at de lærer seg å svømme...håper vi får mer forskning på dette og gode svømmehaller med lite klor og god ventilasjon..mye å tenke på som mamma!

Iselin

14.feb.2010 kl.22:17

Jaa, vi får gjere det :p Hehe

marita

14.feb.2010 kl.22:35

Ja, det er virkelig mykje å tenke på. Fram til sommaren trur eg vi holder oss til å gå i svømmehallen når vi er i Høyanger, for her som vi går i Bergen luktar det veldig klor.

Lill Anette - Mamma 2010 <3

15.feb.2010 kl.13:22

SV: Ja, han gir litt kontakt, så det er jo lovende. Har pappa som holder meg oppdatert i mens. Kjedelig at sånt skal skje når jeg ikke får fly mer! 12 timer buss med bekkenløsning blir KUN i nødstilfelle :s

Deilig å bade! Går selv på vanngymnastikk for gravide. Er så deilig å bade når man føler seg som en hval! ;p

Ang. klorvann og astma så må jeg si at det er stooor forskjell på bassengene. Har vært i noen der det stinker så klor at det svir i øya, men i bassenget på sjukehuset der jeg bader så er det veldig lite av det :) Er også der babysvømminga foregår. Ellers har vi badebasseng ved sommerhuset vårt, men det er saltvann og utebasseng, så vi klorer èn gang hver 3de eller 4de dag ca (når vannet går fra blått til grønnlig). Da bruker vi kjempe sterk klor, så man ikke kan bade på 12 timer. Og etter 24 timer er alt kloret i vannet borte. Trygt for alle med astma altså ;)

Anne - mamma og mer

15.feb.2010 kl.16:02

Jeg ville ikke gå på babysvømming med henne da det var så mye svineinfluensa. Jeg visste ikke om det var noe fare, men tenkte liksom bare at vannet holder vel rundt 34 grader, perfekt for bakterier. Men har aldri hørt noen sammenheng med astma, dette var nytt for meg. Takk for opplysningen :)

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- Besøk min grønne nettbutikk LevLogisk.no :-)

Økobaby (Sally)- Besøk min grønne nettbutikk LevLogisk.no :-)

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits