Bruk Spenol hvis du har tørr hud og ønsker å opprettholde den tørre huden...Spenol er billig og parfymefritt. Dessuten ser flasken passe kjedelig ut til å kunne være noe nesten medisinsk.
Men er Spenol den "gode gamle" som faktisk funker og er snill mot huden?Jeg tok en titt på ingrediensene og skriver ned de som hører til listen over "Hva man bør styre unna".

MINERALOLJER

Også kalt Petrolatum-Paraffinum liquidum-Vaselinum-Medisinsk hvitolje, Ceresin, Dimethico, Ozokerit (i maskara), Polyisobutene (i lippgloss), E 905.

Brukes istedenfor vegetabilske oljer og fetter. Fremmedstoff for kroppen. Absorberes ikke av frisk hud. Legger seg som en tynn hinne på huden og tetter til porene og blokkerer den naturlige prosessen slik at huden ikke fungerer bra. Talgproduksjonen forstyrres. Hemmer svettavsondringen med ca 50%. Gir en falsk mykhetsfølelse på huden. Inneholder ingen fettsyrer eller vitaminer. Hindrer opptagelsen av fettløselige vitaminer som A-, D-, E-,F- og K-vitamin ? og noen mineraler. Huden blir avhengig av oljen og vil etter en stund bli tørr og livløs. Kroppen kan ikke ta opp eller bruke dette stoffet. Kommer stoffet likevel inn i kroppen gjennom munnen etc. og sår lagres stoffet i lever, nyrer og lymfeknuter og kan dermed forårsake betennelse i hjerteklaffene, leddbetennelser og leddgikt. Kan gi unormal cellevekst som eventuelt kan resultere i svulstaktige dannelser. Miljøbelastende. Forurenser jord og vann

Paraffinum liquidum (mineralolje) var forresten på andre plass i ingredienslisten etter vann....dvs at det er vann og dette det er MEST av i produktet...skremmende!!


PROPYLEN GLYCOL

INCI-navn: Propyleneglycol


 

Emulgeringsmiddel. Vanlig brukt til å utvinne urte-ekstrakter. Fremstilles av propangass. Brukes til bremse-og frostveske. Blir også brukt i bonevoks og maling samt såpe, fuktighetskremer,sjampo og balsam. Propylen Glycol trenger raskt inn i huden og kan skade hudcellene og forstyrre celleveksten. Resultatet er tørr hud. Allergifremkallende.


TRIETHANOLAMIN (TEA)

INCI-navn: Triethanolamine

Meget vanlig emulgeringsmiddel Fremstilles fra petrokjemisk industri. Triethanomalin virker irriterende på øyne, munn og nese. Stoffet opptas direkte gjennom huden og kan skade lever og hjerte. Går det i forbindelse med nitrat (som fins i drikkevann og flere dagligvarer) dannes kreftfremkallende nitrosaminer inne i kroppen.

PARABEN

INCI-navn: Metylparaben, Buthylparaben, Isopropylparaben, Isobutylparaben, Ethylparaben and Propylparaben.

Parabener brukes som konserveringsmidler i kosmetikk, pleieprodukter (kremer, såper, våtservietter og lignende) og legemidler.

Enkelte parabener er også tillatt brukt til konservering av mat.

Parabener er svært utbredt; om lag 80 prosent av alle kosmetikk- og pleieprodukter inneholder parabener

Det har vært mye diskusjon om helseskadelig virkning av parabener.


Når jeg ser på denne ingredienslisten stusser jeg over en ting; vanligvis skimter jeg en og annen god ingrediens blant alle de dårlige når jeg slakter slike produkter. Men i dette produktet ser det ikke ut til at det finnes en eneste GOD ingrediens.....hmm, skjønner hvorfor de er billige. Da går denne i søpla denne uken...


Økologisk hud/hårpleie med kun GODE ingredienser finner du i nettbutikken LevLogisk.no15 kommentarer

FatallyYours

12.02.2010 kl.21:56

yaaaiiiks!!! ut med spenolen fra skapet her å nå gitt!

mannen bruker det til ALT, ansikt, hender, kropp, gjerne når han skal massere meg og alt mulig. :/

(så bra at du sier fra om slike drittprodukter!)
Petrolatum er det samme som petroleum?

Siv Lene

12.02.2010 kl.22:41

det eneste spenol funker til, er å pusse skinn sofaen;)

Gunn

13.02.2010 kl.00:10

Spenol er til å smøre spenene på kuene med!! Ikke til å bruke på menneskehud. Tenk meg ble sendt på sommerleir med spenol som solkrem!!! Og jeg har lys hud som fort blir brent...ble liksom smørt inn før grilling jeg :D Så godt en har lært litt på disse årene. Om du smører ansiktet med spenol vil fettet gå inn i huden og lagres som hvite kuler. Disse får du kun bort ved snitt i huden og du må klemme det ut...Så, nei takk :) Artig at du tester ut ting så folk blir litt mer bevisst Sally :)

Heidi

13.02.2010 kl.09:32

Ja,dette er en skikkelig hormonbombe! Jeg brukte denne i flere år utenom å vite hva den innholdte:(
FatallyYours: Ja jeg brukte den jo tilogmed på begynnelsen av graviditeten...fysj!
Anne: hmm, vet ikke..skal høre med Lotte hos Charlottes..
Siv Lene: hahah...ja du sier noe der!
Gunn Berit: Off off...det er jo nesten ikke rart at så mange har fått hudkreft med tanke på hva man trodde for bare noen tiår siden...skrekk og gru...Nei dette produktet burde i det minste ut av apotekene...skjønner ikke hva de tenker med som selger dette produktet der!
Heidi: det står fortsatt en flaske spenol hjemme hos mamma og pappa...tror jeg skal tipse de om dette innlegget...

Kamilla

13.02.2010 kl.19:49

Så bra at du skrev om dette. Bruker spenol i ansiktet hver morgen og kveld etter ansiktsvask, men etter jeg leste dette... aldri mer!

Husmora <3

13.02.2010 kl.20:32

Syns apotekene burde bli flinkere til å selge gode produkter.. Man tror jo og regner jo med at det man får på apoteket liksom er trygt...? Eller det har jeg hvertfall trodd.. Takk for tips, flink du er!!
Fordi hvis det er det samme, kan man LETT lage egne natusan produkter av white sprit, haha. Jeg holder jo på å male, så skulle jeg bare se hva den inneholdt, petroleum.
Anne: fytti ja det er ekkelt å tenke på igrunn!
Husmora: Ja jeg stoler ikke på apoteker lengre...dessverre..er synd at det er sånn. Kjøpte forresten den O.N.E økologiske balsamen der og resultatet for meg var det kjipeste tørreste og mest flokete håret ever! så nei...

Eldeen

09.01.2013 kl.16:17

Takk for dette innlegget! Jeg fatter ikke at Spenol fra tid til annen blir fremstilt som et fantastisk vidundermiddel. Det er jo SØPPEL! Jeg er, som mange andre, oppvokst i et hjem hvor Spenol har blitt smurt på så og si alt. Resultatet var at huden min blei bare mer og mer tørr og irritert, og etterhvert begynte jeg å undersøke litt hvorfor og hva jeg kunne gjøre for å roe ned huden. Med litt mer kunnskap innabords var det UT med spenolen og ALDRI mer skal jeg bruke ei krone på spenol igjen. Det er mange år siden nå, men jeg kan ikke annet enn å ramse opp alt det dårlige hver gang jeg hører noe fint om spenol. ALLE skulle ha lest dette innlegget! Hehehe. :)

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- Grønn nettbutikk for Mamma&Baby

Økobaby (Sally)- Grønn nettbutikk for Mamma&Baby

31, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no "Den grønne Mamma&Baby-butikken" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits