Hva gjør deg lykkelig?Jeg leste en artikkel i KK og syns den var veldig bra. Den handlet om å leve enkelt og prøve å kvitte oss med energislukere og heller fokusere på det som gav oss verdi i livet.

Det er altfor mye stesh og ting i verden synes jeg! Og alle disse tingene suger til seg energi i form av at de koster penger og skaper rot. Tenk om vi kunne hatt bare noen få ting som vi virkelig var glad i og som virkelig betydde noe. Jeg gleder meg sånn til å starte med blanke ark i vårt nye hus...åhh..da skal hvert kjøp vurderes opp og ned!

Artikkelen handlet videre om å tenke seg grundig om og finne ut hva som gjør oss lykkelige for så å strebe mot disse målene.

Jeg lå å tenkte på dette igår kveld og kom vel frem til cirka dette:

1. Jeg blir lykkelig av å være sammen med familie og venner
2. Jeg blir lykkelig av å reise og oppleve noe nytt
3. Jeg blir lykkelig av å ha en tilfredstillende jobb
4. Jeg blir lykkelig av å ha det rent og pent rundt meg
5. Jeg blir lykkelig av å trene og føle meg fresh
6. Jeg blir lykkelig av å spise deilig mat og drikke god drikke (Gjerne vin...å føle meg småbrisen er deilig)
7. Jeg blir lykkelig når jeg kan hjelpe andre i form av fysisk hjelp eller motivasjon

Og så vil jeg bare si at lykke for meg ikke er en tilstand...det er mer en forbigående følelse som alltid må jaktes på...jeg går ikke rundt i en evig lykkerus...men noen dager kan jeg føle meg lykkelig over en lengre periode. Andre ganger føler jeg meg lykkelig når jeg tenker over hvor godt jeg har det. Andre ganger igjen føler jeg lykken i form av et blaff ....:-)

Så for å bli "lykkelig" (som jeg syns er et tullete uttrykk...) så må jeg prøve å dele opp dagene min og prioritere både penger og tid til de opplevelsene som gir meg mest lykkefølelse...dvs at jeg må bruke mindre penger på tull og fanteri og heller være flinkere å spare til de tingene og opplevelsene jeg VIRKELIG ønsker meg i livet.

Jeg er enig i at det gir en lykkefølelse å shoppe masse klær også...men jeg tror jeg ville hatt større utbytte om jeg heller la de tusenlappene i en deilig reise, en bedre middag med kjæresten eller rett og slett bruker mindre penger generelt og heller ha mere fritid :-)

Akkurat nå tror jeg lykken hadde vært en dag på stranda i 30 grader med en paraplydrink i hånden sammen med en god venninne...ahh..drøm drøm :-)

Hva gir deg lykkefølelsen?

6 kommentarer

Hei Sally! Det har ingen ting ang innlegge å gjøre men mailen min klikket så jeg mista linken til den greia jeg på legge på siden min kan du sende den til meg over bloggen?

Mammaprat

12.feb.2010 kl.22:38

Skulle også gjerne sitter på en strand nå med en god paraplydrink i hånda. . sukk ..

englemammaogalenemor

13.feb.2010 kl.01:08

å ikke ha noen bekymringer gjør meg lykkelig :)
Tina: Skal sende på nytt ikveld eller imorra :-)
Mammaprat: åhh..skal vi dra til syden i høst Jenny?...
englemammaogalenemor: ja det er fantastisk :-) som regel alltid en liten bekymring man går å bærer med seg...deilig når man kan tenke etter og innse at "nei, nå har jeg faktisk INGEN bekymringer!" :-)

Skriv en ny kommentar

Sally- vinn HiPP babymat for 500,-

Sally- vinn HiPP babymat for 500,-

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits