BOIKOTT Nestlé!!Jeg er sjokkert!

Nestlé er ifølge teksten under ansvarlig for at tusenvis av babyer DØR i den tredje verden...
Hvorfor har jeg ikke hørt om dette før?

Her er et utdrag fra Ammehjelpen:

Nestlé boikottes i 20 land på grunn av sin aggressive markedsføring av barnemat, brudd på World Health Assembly markedsføringsregler og sine bidrag til barns død og lidelse rundt om i verden.
WHO anslår at 1.5 millioner barn dør hvert år fordi de ikke får tilstrekkelig med morsmelk. Boikotten vil opprettholdes til Nestlé akseptere og samtykker i Baby Milk Actions 4 punkts plan:
  • Nestlé må skriftlig akseptere at den internasjonale koden og den påfølgende World Health Assembly Resolution er et minimumkrav i alle land.      
            
  • Nestlé må skriftlig love å foreta de påkrevde forandringer i sin markedsføring av barnemat slik at den er i tråd med den internasjonale koden.
  • Baby Milk Action skal bringe de overstående uttalelsene videre til den internasjonale Nestlé boikott komite og foreslå et møte hvor det fastsettes frister for å utføre endringene.
  • Hvis IBFANs overvåking ikke finner noen brudd på koden i 18 måneder vil boikotten avsluttes.


Hva er den internasjonale koden?
WHO/UNICEFs internasjonale kode for markedsføring av morsmelkserstatning
ble valgt av Resolution of the World Health Assembly i 1981. Koden forbyr all reklame av flaskemat og setter krav til merking og informasjon av barnemat. All aktivitet som undergraver amming vil være brudd på koden. Koden og dens påfølgende resolusjon er minimumkrav i alle land.

Barnematprodusenter har ikke lov å:
- fremme sine produkter i sykehus, butikker eller andre steder
- gi ut gratisprøver til mødre
- gi gratis eller subsidiert prøver til sykehus eller svangerskapsavdelinger
- gi gaver til helsearbeidere eller mødre
- fremme sine produkter til helsearbeidere: all informasjon fra firmaene må være vitenskaplig og saklig.
- fremme mat eller drikke til babier
- gi villedene informasjon

- selgere av barnemat skal ikke ha kontakt med mødre
- merking må være på mødrenes språk og inneholde tydelig helsevarsel.
- Det er ikke tillatt med bilder av babyer i merking av morsmelkserstatning.
- Det er ikke tillatt å bruke språk i merkingen som idealiserer produktet.

Nestlé godtar ikke at den internasjonale kode gjelder alle land, og bryter koden systematisk.

Derfor: boikott Nestlé!


Dette var helt nytt for meg, selvom jeg har hørt noen negative uttalelser om Nestlé før ante jeg ikke at det var så ille.
Jeg har valgt å bruke HiPP pga deres miljøprofil men nå har jeg enda flere grunner til å unngå Nestlé.

Gå inn på Ammehjelpen og les flere artikler om Nestlé HER

Nestlé har også andre produkter som sjokolade og kaffi....(blant annet favoritten min Nescafé Vanilla...sukk...)

Og hvis noen lurer på det: Nei det var ikke HiPP som tipset meg om dette, jeg kom tilfeldigvis over et slikt symbol (se under) på bloggen til Ingrid Sofie

Nestlé-Free small (trykk bildet eller kopier det for å legge til dette symbolet på bloggen din)Har du hørt om dette før?
Vil du boikotte Nestlé pga dette?

12 kommentarer

Mammaprat

09.feb.2010 kl.14:31

Hei :=)

Hadde ikke hørt om dette før nei. Nå blir du upopulær hos Nestle, sally. (hehe). Neida, jeg bruker bare Hipp pga den er økologisk men skal huske på dette. Men hva dør de av? Er det manglende info, slik at feks vannet ikke blir kokt, flasker ikke blir sterilisert ol ?? er jo helt krise..

Stine

09.feb.2010 kl.15:05

Oij, dette var nytt for meg også!

Skremmende at slike ting blir satt i skyggen!

Men har man nok penger (som nesle sikkert har) kan man jo bare betale nok så media ikke publiserer slike opplysninger. Skal nok tenke MYE mer over å velge andre typer barnemat.

Takk for tips!

Ninian

09.feb.2010 kl.15:36

Jeg har hørt (kan ikke dokumentere dette altså) at Nestle holder foredrag for fattige mødre om hvordan morsmelken ikke er bra nok for barna og at babyer trenger ME i stedet. Og siden disse mødrene (som alle mødre) vil det beste for barna sine, slutter de å amme og går over til erstatning. Problemet er bare at mange ikke har råd til nok ME, og derfor vanner det ut for å få det til å rekke lenger. Så babyene dør av sult og feilernæring når de kunne overlevd hvis mødrene hadde gitt bryst. Det er så fælt at jeg får lyst til å slå noen! >=(
Ninian: Det er jo helt sykt- sågodt som babydrap! Jeg må se om jeg finner noen gode kilder til dette...

Cecilie

09.feb.2010 kl.16:42

uff ja, skrev om det på den gamle bloggen min. Vi har ungått Nestle så mye vi kan, dette gjelder også nestle sine andre matvarer som kaffe, frokostblanding soyamelk etc. Men Hipp har blitt så populært nå at vi måtte kjøpe inn Nan sin melk da hipp sin var utsolgt=/ Uff, helt forferdelig.

Anne - mamma og mer

09.feb.2010 kl.18:32

Jeg har boikottet de lenge! Desverre klarer jeg det ikke helt siden den eneste grøten hun vil ha er nestle. Men det er det eneste jeg kjøper også. Jeg fortalte Simen om dette for en stund siden, da han spurte meg hvorfor vi aldri kjøpte inn nestle, og han var helt enig. Han pleier liksom å være litt sånn "samma det".

Men det jeg har hørt er at de forteller disse mødrene at morsmelken ikke er god nok for barnet, siden mødrene ikke får nok næring til at det kan være godt nok for barnet, derfor er mme det beste for barnet. De har ikke råd til mme, og vanner det så ut at de blir underernærte, det er også dårlig med sterilisering av flasker og vann. Det er helt forferdelig :(

marita

09.feb.2010 kl.20:29

Huff, så grusomt :( Om det stemmer som Anne skriver burde dei heller oppfordre mørdrene til å gje mme i tillegg til morsmelka for at barna skal overleve.
marita: Ja det er helt sykt at det går ann å lyve til de om helsen til barna...det er jo groteskt visst det er sant...
Mammaprat: Ja de dør av for lite mat og dårlig hygiene pga feilinformasjon og bruksanvisninger på et språk de ikke behersker...helt grusomt!

Ingrid Sofie

10.feb.2010 kl.13:27

Nå ble jeg glad :D

Hege :)

22.feb.2010 kl.00:54

Vil bare si TUSEN TAKK for at du gjorde meg oppmerksom på dette! Leste en del om dette etter jeg så innlegget ditt, og jeg skal aldri i mitt liv kjøpe Nestle igjen! Herregud.. Kan hende du har sett denne siden, men dette var hvertfall den som overbeviste meg 100% om at Nestle må boikottes!

http://granolachicks.xanga.com/546193756/item/

Det er helt sykt. Siden viser forskjellen på et tvillingpar, hvor gutten har blitt oppfostret på på mm, og jenten på mme. Moren ble fortalt at hun kunne bare oppfostre det ene barnet på mm. Står også på den siden at det dør et barn hvert 30 sekund på grunn av farlig mme.

Det blir 1,5 MILLION babyer i året!

Nestle og Wyeth sørger for at barn blir matet med flaske allerede på sykehuset, noe som gjør ammingen vanskeligere å få igang, og gjør barnet avhengig av mme. Jeg blir kvalm..
Hege: Fatter ikke at det ikke er mer kjent...leste den artikkelen og såg bildet av mora med de to barna..er jo helt tragisk at begge barna kunne vært sunne og i live dersom ho ikke hadde fått feil informasjon..noe så forferdelig!

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- Besøk min grønne nettbutikk LevLogisk.no :-)

Økobaby (Sally)- Besøk min grønne nettbutikk LevLogisk.no :-)

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits