Dagens lunsj+anbefaling

Idag var jeg så lite lysten på brødskiver...så isteden lagde jeg meg noen enkle quesodillas + en liten salat :-)Og etter maten drakk jeg et stort glass med fair trade sjokomelk :-)

Kakaoen som er i sjokoladedrikken er produsert under rettferdige forhold i Dominikanske Republikk og dette er et land jeg har et spesielt forhold til ettersom jeg har reist masse i landet og i en periode bodde der i 3 mnd :-) Fantastisk land! Så jeg vil anbefale både drikken og landet :-)
Kan kjøpes på blant annet Meny.

Noen som har smakt denne?
Noen som har vært i Den Dominikanske Republikk?


4 kommentarer

MMM det så godt ut.

Nei den har jeg aldri hørt om. Kanskje jeg skal prøve:) Jeg elsker Kakao!!

isseliin

09.feb.2010 kl.11:39

hverken eller! men det var en fristende lunsj! :)

Ingrid Sofie

09.feb.2010 kl.12:02

Det er vel akkurat det som er problemet. At de ikke er spesielt seriøse mener jeg. Greit nok at de skriver en reklamebrosjyre, selvfølgelig! Det er bare helt idiotisk at helsestasjonen deler de ut. Fullstendig ukritisk.

Nestle fremmer mme på en måte WHO virkelig prøver å forby. De anslår at rundt 1,5 millioner (!) spedbarn dør hvert år på grunn av at de ikke får morsmelk. En stor del av disse dør fordi Nestle overbeviser mødre i andre deler av verden om at mme er det beste. I land hvor de fleste kvinner er analfabeter (og ikke kan lese bruksanvisningen), eller hvor rent drikkevann er vanskelig å få tak i sier det seg selv at det må gå galt. I tillegg er morsmelk kanskje spesielt viktig i land med flere sykdommer og dårligere helsevesen enn vi er vant til i Norge. I tillegg prøver nestle å ta over verden. Og store bedrifter er sjelden en god idè. (se http://www.thecorporation.com/)

Who om Nestle:

http://www.euro.who.int/document/CMA/networknote13.pdf

På side 5. "WHO estimates that 1.5 million infants die around the world every year because they are not

breastfed. For more information, see the Baby Milk Action Internet site

(http://www.babymilkaction.org/)."

Også til slutt; så morsomt at mannen din også har så fint et navn :D
Ingrid Sofie: Jeg er glad jeg kom over bloggen din :-) Har laget et innlegg om Nestlé nå :-) Takk for informasjonen!!

Skriv en ny kommentar

Sally- vinn HiPP babymat for 500,-

Sally- vinn HiPP babymat for 500,-

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits