Isadora concealer- perfect coverstick !(?)

Etter mye utskiftning av hår og hudprodukter er jeg nå godt på vei til å kun bruke økologiske og/eller naturlige proukter til meg selv og familien min. Men i sminkepunger vet jeg at det boltrer seg med hormonforstyrrende, kreftfremkallende og miljøskadelige stoffer som slett ikke er bra for meg.

Jeg har f.eks i en del uker undret meg over at jeg stadig får den samme kvisa om og om igjen...den blir borte men så vips- der var den tilbake igjen gitt. På samme stedet...grrr, veldig irriterende. Men så bruker jeg jo concealer når jeg har denne kvisa og idag tok jeg en kikk på innholdet i concealeren jeg bruker.

Jeg skriver ned alle de ingrediensene som er kjipe

Isador- perfect coverstickISO-PROPYLMYRISTAT

INCI-navn: Iso-Propylmyristate

Vanlig erstatning for vegetabilske oljer. Kan reagere med triethanolaminer og danne nye stoffer som kan forårsake helseproblemer.

MINERALOLJER

Også kalt Petrolatum-Paraffinum liquidum-Vaselinum-Medisinsk hvitolje, Ceresin, Dimethico, Ozokerit (i maskara), Polyisobutene (i lippgloss), E 905.

Brukes istedenfor vegetabilske oljer og fetter. Fremmedstoff for kroppen. Absorberes ikke av frisk hud. Legger seg som en tynn hinne på huden og tetter til porene og blokkerer den naturlige prosessen slik at huden ikke fungerer bra. Talgproduksjonen forstyrres. Hemmer svettavsondringen med ca 50%. Gir en falsk mykhetsfølelse på huden. Inneholder ingen fettsyrer eller vitaminer. Hindrer opptagelsen av fettløselige vitaminer som A-, D-, E-,F- og K-vitamin ? og noen mineraler. Huden blir avhengig av oljen og vil etter en stund bli tørr og livløs. Kroppen kan ikke ta opp eller bruke dette stoffet. Kommer stoffet likevel inn i kroppen gjennom munnen etc. og sår lagres stoffet i lever, nyrer og lymfeknuter og kan dermed forårsake betennelse i hjerteklaffene, leddbetennelser og leddgikt. Kan gi unormal cellevekst som eventuelt kan resultere i svulstaktige dannelser. Miljøbelastende. Forurenser jord og vann

ISOPROPYL STEARATE

Syntetiskt fett.

PEG

INCI-navn: Polyethylene glycol/polyethylene.

Emulgator. Forstyrrer hudens beskyttelseslag slik at skadelige stoffer kan trenge inn gjennom huden. Ved fremstillingen brukes den giftige gassen etylenoxid som er under mistanke å være skadelig for fosteret og kan dessuten forårsake kreft.Sånn, det var igrunn ikke så mange i forhold til mange andre concealere...men ille nok til at jeg har veldig lyst å bytte den ut...noen tips?

Grunnen til at jeg bruker denne er at den sitter og er veldig dekkende. Jeg har tidligere brukt YSL og den reagerte jeg på....

5 kommentarer

Anne - mamma og mer

04.feb.2010 kl.15:30

På makeupmekka.no har de økologisk concealer fra Nvey Eco serien :)

http://www.makeupmekka.no/prodlist.php?id=242&name=concealers

Sally

04.feb.2010 kl.15:35

Anne: Takk for tipset, må inn å se :-)

Husmora <3

04.feb.2010 kl.16:09

hm jeg bruker den fra body shop og er fornøyd :) Men sikkert noen uff uff stoffer i den da ..

Sally

05.feb.2010 kl.11:40

Husmora: De tester ihvertfall ikke på dyr da, men bruker mye rart i produktene sine fordi..og er eid av L'Oreal som tester på dyr som bare det..paradoksalt nok.

Husmora <3

05.feb.2010 kl.12:28

ja der kan du se! haha herregud..

Skriv en ny kommentar

Sally

Sally

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits