HiPP babymat- mer enn økologi
Som jeg fortalte tidligere har jeg fått tilsendt en hel masse babymat fra den økologiske babymatprodusenten HiPP. Maten skal jeg teste på min 6 mnd gamle sønn og deretter deler jeg testresultatene med dere her :-) Det vil også bli holdt en konkurranse hvor vinneren får HiPP produkter til en verdi av 500 kroner, konkurransen vil dukke opp iløpet av denne uken :-)

Jeg har alltid prøvd å kjøpe økologisk babymat til lillegutt sålangt det ar seg gjøre og HiPP har for meg vært et naturlig valg de dagene jeg faktisk kjøper babymaten (når jeg er hjemme lager jeg vanligvis fra bunnen av). Det eneste jeg visste om HiPP før var at de brukte økologisk mat i produksjonen av babymat. Jeg ble derfor mektig imponert når jeg leste mer om HiPP.

Her er litt mer info om HiPP som jeg fikk tilsendt:

"HiPP har et sterkt miljøengasjement og hele HiPPs sortiment er økologisk og Debio-merket. Som du sikkert vet har Debio eneste myndighet til å sertifisere økologisk landbruksproduksjon, foredling, import og omsetning i Norge. Debio-merkede produkter bekrefter at produksjonen er kontrollert og godkjent i henhold til norske økologiforskrifter. 

Økologisk tankegang og høy kvalitet er selve basisen for HiPP som har produsert økologisk barnemat i over 50 år. Hvert eneste glass testes 260 ganger før det blir satt i butikkhyllene. Det er viktig for oss at vår barnemat er økologiske råvarer av høyeste kvalitet, og at råvarene gjennomgår en omfattende kvalitetskontroll og er sporbare. Råvarene som brukes i barnematen er økologiske i minst fem ledd bakover. For HiPP er den helhetlige tilnærmingen viktig. Det betyr at ikke bare produktene, men også produksjonen er helt avgjørende i HiPPs økologiske filosofi.

HiPP har siden 1950 jobbet for å finne bærekraftige metoder for produksjon. Vi gjør alt vi kan for å redusere utslippene av karbondioksid. Vi avgir 10 000 tonn organisk avfall hvert år som via biogassanlegg omdannes til energi. På denne måten kan vi kompensere for våre karbonutslipp.

I vår produksjon benytter vi kun grønn energi som bioenergi, solenergi og biogass. Alle disse tiltakene sammen, gjør HiPPs produksjon av barnemat på glass 100 % karbonnøytralt."

Les gjerne mer om HiPP på www.hipp.no


Hvis du må kjøpe babymat, hvilket merke velger du og hvorfor?

10 kommentarer

Cecilie

02.feb.2010 kl.21:05

Vi kjøpte nok mest Nestle forrige gang, men det begynner jo å bli noen år siden nå faktisk, så denne gangen kommer jeg nok til å kjøpe Hipp, og evt annen økologisk babymat om det finnes. :-)

Therese & Thea Oline

02.feb.2010 kl.21:30

her bruker vi HIPP:o)

enhjemmepappasbekjennelse

02.feb.2010 kl.21:56

vi klarer ikke å få jenta vår til å spise HIPP... sundt, også synes jeg dem er ganske billig..

Cecilie

02.feb.2010 kl.22:16

guttene nekter å spise all babymat fra butikken selv om jeg skulle ønske det et par ganger i nød.. Men vi bruker Hipp sin MME da, synes den er best etter Holle:)

Sally

02.feb.2010 kl.23:03

Cecilie: hehe..du lager vel altfor god mat til de da..hihi. Men kan nok ha med konsistensen å gjøre også kanskje...at butikkmaten oftere er litt for pure-aktig? Ikke vet jeg..men hjemmelaget er jo som regel alltid best :-)

Isa

02.feb.2010 kl.23:04

Oi, så bra av Hipp da!

Har ikke noen baby å kjøpe babymat til, men når den tid kommer blir det nok hjemmelaget og eventuelt Hipp eller andre som er økologiske. Frister jo veldig å velge Hipp av prinsipp bare for å støtte deres arbeid.

Kanskje du kunne tenke deg å være med her inne?

Vi trenger personer med masse kunnskap om temaet!

http://etsunnereliv.diskusjonsforum.no/

Sally

02.feb.2010 kl.23:04

Cecilie: Ja her har det som sagt gått mest i HiPP men det har vært noen ganger vi har måttet ty til Nestlé ettersom utvalget av HiPP og Småfolk er langt dårligere enn utvalget av Nestlé...synd syns jeg...at ikke folk kan få lov å velge økologisk om det er det man helst vil.

marita

03.feb.2010 kl.00:46

Wow, så utrulig bra! :) Hadde det berre vert opp til meg hadde det kun gått i Hipp og Småfolk når Lucas åt babymat på glass. Desverre var han ein kresen liten kar, som foretrakk Nestlé, og vertfall ikkje ville ete heimelaga babymat.

Karoline

03.feb.2010 kl.08:17

Bruker HiPP og HOLLE når jeg kan, men snuppa mi vil helst ha grøten til Nestle så da må det bare bli sånn enn så lenge. Hun vil heller ikke ha så mye hjemmelaget enda, selv om hun er 8 måneder går det mest i MME og grøt. Bruker Småfolk MME da hun fikk vondt i magen av HiPP sin.

Bittelita♥

03.feb.2010 kl.10:41

Sv: Tusen takk, er i grunn bedre det ja :) Prøver å tenke litt i alle rettninger.

Så alle tips taes i betraktning:)

Skriv en ny kommentar

Sally

Sally

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits