Hvilke miljøsynder klarer du ikke slutte med?Vi har vel alle noen miljøsvin på skogen, selv de grønneste av oss?


Tenkte jeg likegodt kunne avsløre mine egne siden mange sikkert har fått inntrykk av at jeg er den grønneste av de grønne :-)

Sannheten er at jeg gjerne VIL være den grønneste av de grønne men noen ting klarer jeg rett og slett ikke gi opp. Jeg har jo levd et helt normalt liv som alle andre og ikke vært spesielt miljøbevisst i min ungdom. Etterhvert som jeg flyttet for meg selv og ble "voksen" ble jeg mer og mer miljøbevisst men den totale oppvåkningen skjedde når jeg ble gravid.

Vel, her er mine miljøsynder som jeg ikke klarer å kvitte meg med:

1. Håret mitt

- jeg MÅ farge/bleke striper i håret ca hver 2/3 mnd og såvidt jeg vet finnes det ikke noen frisører her i KrSand som bruker "snille" farge/bleke-produkter. Jeg har naturlig kommuneblondt hår og den farge har jeg ikke hatt siden jeg var 13 år gammel og jeg VET at jeg kler langt bedre å være blond.

2. Flyreiser

-
Jeg elsker å reise og jeg elsker sol. Jeg kommer ALDRI til å slutte å reise fordi det da ville gått drastisk ut over livskvaliteten min. Jeg har alltid vært glad i å reise og i 6 mnd 2007-2008 reiste jeg og sambo på en jorda rundt tur. Men nå skal jeg i det minste betale klimakvote neste gang jeg reiser...som forøvrig er i mars (3 uker til Tyrkia..jippi!!)

3. Jeg lager mye oppvask

-
Jeg er dessverre ikke så flink til å skylle og legge på plass ting som egentlig ikke er skittent, mye enklere å bare hive det i oppvaskmaskinen. Det samme gjelder glass. Jeg kan bruke opptil 5 glass på en dag og setter de rett i maskinen etter bruk, det er en forferdelig uvane og jeg har sagt i lang tid at jeg skal begynne med vannflaske hjemme. Og nå skal jeg det....jeg lover! :-)


Tørr du dele hva dine miljøsynder er :-) ?23 kommentarer

Camilla - just do it

26.jan.2010 kl.21:28

plastikkposer... bil.. . lange varme dusjer.. :/

Chalten

26.jan.2010 kl.21:32

Jeg kjoeper fremdeles en del ting jeg egentlig ikke trenger, jeg tar ofte i mot reklamer av folk som deler ut paa gata og jeg flyr egentlig litt mer enn jeg egentlig burde gjort.

Gunn Berit

26.jan.2010 kl.21:32

Jeg er superdårlig...dessverre...jeg resirkulerer søpla vår, handler økologisk dersom det ikke er alt for mye dyrere. Men jeg bruker nok alt for mye vann, kjøper plastposer og er ikke flink til å tenke på parabener og giftstoffer i makeup..men på hudkremer derimot er jeg flinkere...godt en har en del og forbedre...så har en noe å foreta seg mener jeg. :S Uff, ikke bra!

Økobaby (Sally)

26.jan.2010 kl.21:39

Camilla: Ja bil og lange dusjer er fantastisk på vinteren...ikke bare bare å være miljøvennlig i kalde Norge. Når det gjelder plastposer vet jeg at det vanskleig å huske handlenettet men hvis man prøver å legge ett i veska, henge ett i gangen og ha ett liggende i bilen så blir det enklere å huske ;-)

Økobaby (Sally)

26.jan.2010 kl.21:41

Chalten: hehe, ja man syns jo litt synd på de som står å leverer ut reklame..føler seg litt slem hvis man sier nei. Men da er det jo desto viktigere å sette på "nei til reklame" på postkassen...det er vel der de store papirmassene kommer :-)

Cecilie

26.jan.2010 kl.21:42

Jeg shopper alt for mye klær..... Og så farger jeg håret (etterveksten) hver 2/3 måned... Er det jeg kan komme på i farten.:-)

Økobaby (Sally)

26.jan.2010 kl.21:43

.: Du virker jo veldig obs på det da og det er jo absolut en begynnelse :-) Prøv å legg handlenett i veska, i bilen og på knaggen i gangen så blir det lettere å huske :-) og på www.lovelula.com selger de make up uten parabener og andre giftstoffer...men jeg er ikke så flink på det der heller...kjøper jo aldri ny sminke for jeg kjøpte endel stesh før som tar årevis å bruke opp...men neste gang jeg trenger noe til sminkepungen skal jeg kjøpe det der :-)

Lill Anette - mamma 2010 <3

26.jan.2010 kl.21:45

Lang dusj, glemmer alt for ofte å ta med handlenett, og tenker vel ikke helt på hvilke vaskemidler jeg bruker. I Volda er det dårlig med alternativer. Ulempe med å bo i bygd...

Cecilie

26.jan.2010 kl.21:52

Sv: Hehe, jeg gjorde det på funtasticface.com. :-)

Gunn Berit

26.jan.2010 kl.22:10

Problemet mitt er jo at jeg er så kresen på makeupen. Den skal sitte godt, og være god å jobbe med. Men om jeg kan få produkter som er sunne i tillegg er det jo topp. Hvordan er produktene til Body Shop da? For de er jo faktisk bra. :) Men jeg skal ta en titt på den nettsiden ja...er sikkert verdt å prøve :)

Merethe

27.jan.2010 kl.08:14

SV: Ja, kjempe med vovve!

jeg brukte sheasmøret. Og det funker som en drøm som aftersun, men jeg ville nok ikke bruke det på hele kroppen. men heller der jeg er mest svidd!

Mine klimasynder:

- Oppvaks, samme som du.

- Bilkjøring. Har 45 minutters kjøring til jobb (UTEN KØ) og dårlig bussforbindelse fra der jeg bor. Risikerer å bruke nærmere to timer på å komme meg til og fra jobb, HVER VEI. :) hehe... men heldigvis kjører jeg og min kjære sammen til og fra jobb og bruker derfor bare én bil i stedet for to som vi gjorde før.

- Og masse annet, men jeg prøver så godt jeg kan. :)

Lill Anette - Mamma 2010 <3

27.jan.2010 kl.20:51

Lurer forresten på om jeg har fått feil sendingsnummer eller no. Hver gang jeg søker på det så får jeg feilmelding om at det ikke er registrert noe på det, eller at det er feil.
Bilkjøring

Shopaholiker, men prøver å begrense meg hele tiden. Det som er synd er at jeg ikke finner de klærne jeg vil ha i økologisk bomull osv. Av og til handler jeg fra H&M. Der har de faktisk fått mer inn av økologisk bomullsklær til voksne. Kjøpte nettopp en tights der i det.

Bruker ikke tøybleier 100%, men er på god vei ved å teste litt mer nå.

Og bilkjøring ja.... puuuh..

Økobaby (Sally)

27.jan.2010 kl.22:27

Lill Anette: a må du sjekke ut etgronnerehjem.no :-) der har de ALT av vaskemidler..og en veldig rimelig pris når du ser hvor store og drøye flaskene er :-) Kjøpt masse der selv og er veldig fornøyd!

Økobaby (Sally)

27.jan.2010 kl.22:28

.: jeg skal lage et innlegg om øko-make up i de nærmeste dagene (kanskje idag om jeg rekker) så følg med :-)

Økobaby (Sally)

27.jan.2010 kl.22:30

Merethe: Ser den, sheasmør på hele kroppen hadde blitt litt stress..hehe..kremen er jo ganske så feit ;-) Kjedelig å kjøre så langt da...men ja..er dere 2 så hjelper det jo litt da...jeg gleder meg til å flytte til justneshalvøya, da kommer jeg nærmere jobb og slipper køen..og på sommern kan jeg sykle og bli sprek! Yee

Økobaby (Sally)

27.jan.2010 kl.22:31

Lill Anette: ja!! ser nå at jeg glemte et 1-tall på slutten...sorry altså!!

Økobaby (Sally)

27.jan.2010 kl.22:34

DivaMamma: jeg har en shopaholiker i magen...og det spørs pm jeg sprekker når vi skal til Tyrkia i mars...men skal ihvertfall ikke kjøpe unyttige klær og heller dyre kvalitetsklær enn masse billigklær :-) Ja har sett at HM har fått inn mer økoklær men er lite utvalg på nettbutikken deres syns jeg..

Ja du får si hva du syns om Itti Bitti, har ikke blitt til at jeg har tatt de inn i butikken enda for nå har jeg rett og slett ikke råd til å ta inn mer på en liten stund..men syns jo de er fine så selvom jeg liker BG så hadde det vært gøy å prøve noe nytt :-)

Lill Anette - Mamma 2010 <3

27.jan.2010 kl.22:34

Takk for tips :) Hehe. Den er i orden. Da skal jeg sjekke på nytt ;)

Gunn Berit

28.jan.2010 kl.08:14

Følger med i spenning :)

Jeanita Helen

28.jan.2010 kl.10:09

:) Syns du er flink likevell jeg:)

Har nok alt for mange uvaner selv. Håret som du sier ovenfor får også litt behandling. Flere kommune blonde jenter her ja:/..oG Mye mer jeg kunne gjort noe med ja.

Men jeg er blitt veldig flink til å drikke av vannflaske da!:)

Kristine

02.mar.2010 kl.11:25

Jeg farget håret i mange år,men sluttet med det for noen år tilbake.Fryktelig mye kjemikalier i hårfarge. I bergen har vi en frisør som heter huldra, den er øko.Kanskje det går ann å bestille farge derfra? Det går nok an å finne noe som er bedre for miljøet enn de fargene man får kjøpt i butikken eller som vanlige frisører bruker. Jeg bruker som regel "fast" såpe og shampo fordi det er mindre kjemiske greier i de. Kjøper så mye øko grønnsaker som jeg får tak i, er veggis. Bruker lite plastposer, gjenvinner papir,plast,glass og metall. Kjøper ikke ting jeg ikke trenger, ikke noe unødvendige klær. Har ikke lappen,men holder på å ta den. Bor på et sted der det går lite busser,så bil er et nødvendig onde om man vil leve et liv der man kan besøke venner ;-) Så bil er nok min største synd, og jeg drikker mer melk enn jeg kan forsvare. Jeg har tatt fly noen få ganger i mitt liv, men det blir innført strengere restriksjoner på det. Vi venter barn og kommer nok til å kjøre til danmark og sverige på turer,og reise litt i eget land med hjelp av tog. Fly forurenser så utrolig mye at ved en slik reise så ryker hele co2 budsjettet vårt for flere år fremover. Til babyen blir det tøybleier. vi har fått fatt i en del arvede og brukte klær i tillegg til brukt vogn,seng osv. Så det eneste vi skal kjøpe nytt er bilsete og madrass(pga sikkerheten) Familien synes at vi er noen gledesdrepere fordi vi ikke vil ha masse klær av sprøytet bomull, men vi kan heller ønske oss litt færre,men dyrere ting. Ikke alt i huset mitt er like miljøvennlig, mye ikea møbler å finne, men det er ikke alltid lett å finne gode alternativer, eller ha råd til det. Men det å kjøpe brukt er alltid bra både for miljøet og lommeboken :)

Økobaby (Sally)

09.mar.2010 kl.21:21

Kristine: Oj du er flink :-) Ser nå at du ikke har blogg så det var jo litt kjedelig..hadde håpt å lese mange gode innlegg jeg nå ;-) du får si ifra om du får blogg da :-)

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)

Økobaby (Sally)

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits