Hvor lenge ammer dere?Jeg hadde tenkt å amme i minst 10 mnd og gjerne ett år husker jeg....

Slik blir det nok ikke.
Melken forsvinner sakte men sikkert og lillegutt trenger minst 150ml  mme i tillegg ved hvert måltid og sånn har det allerede vært en god stund.

Jeg ser for meg at om en mnd eller to er det slutt , da er gutten 7-8 mnd.

På en måte syns jeg det er litt trist. Morsmelk skal jo være det sunneste og det er jo ganske koselig å amme, særlig ved nattmåltidet når han er så kosete og søvnig. Men på en annen måte gleder jeg meg litt til å være "fri". Å slippe å tenke at jeg kun kan være borte så og så lenge, at jeg alltid må kle meg med tanke på amming osv....det skal bli litt godt å få puppene mine tilbake også.


Hva syns dere om dette og hvor lenge ammet dere/ har dere tenkt å amme?

26 kommentarer

Jeg ammet min første datter til ho var 2år. Fikk beskjed fra jordmor at det bare var bra =) Men da stoppa jeg opp en uke etter at ho ble 2år. Men melken var der enda. Mye vondt og ømme brøster i tiden etter at ho slutta :S

Green-EcoMom

15.jan.2010 kl.23:15

Det er fult mulig å få stimulert opp igjen melkeproduksjonen din. Jeg har gått fra å ha lite, til mye flere ganger. Det krever bare litt vilje, og noen få triks.

For øvrig ammer vi enda. Gutten min er 1,5 år. Og, vi har ikke planer om å slutte i løpet av de første månedene.

Med storebroren sluttet vi da han var 8 mnd. Han hylte, skreik og slo når jeg prøvde å amme ham. Skulle ønske jeg fortsatte til han var over året...

Økobaby (Sally)

15.jan.2010 kl.23:18

Green: Ja mamma sier det samme til meg og tro meg, jeg har virkelig prøvd. Jeg ammet 5-6 ganger hver dag ei stund men saken er også den at lillegutt blir så lett forstyrret. Hvis han ikke er ordentlig sulten eller søvning så skal han absolut se seg rundt hele tiden. Dessuten er han ikke noe fan av den venstre puppen, vil helst hoppe rett til den høyre...så det er ikke bare bare men hadde jeg virkleig måttet hadde det nok gått, men når det blir så mye pes da orker jeg rett og slett ikke. Mamma ammet alle oss til vi var minst 1 år men vi har alle diverse allergier og jeg har astma i tillegg så da kan man jo diskutere om hvorvidt det forhindrer dette?

Økobaby (Sally)

15.jan.2010 kl.23:20

Siv: Ja det er noen som har det ;-) Jeg har også hørt at det er bra å amme til fylte 2 år men for min egen del tror jeg ikke jeg hadde ville ammet så lenge. Hvordan var det når du var på jobb? Fikk ikke du melkespreng som bare det?

Ellen

15.jan.2010 kl.23:25

Jeg tror jeg skal amme hvertfall til ho fyller året, og etter det får vi se :)

Økobaby (Sally)

15.jan.2010 kl.23:30

Ellen: Ja det er absolut ideelt..får håpe dråpene mine strekker til noen mnd til..hehe

Green-EcoMom

15.jan.2010 kl.23:37

Jeg begynte på jobb da han var fire mnd, og det gikk veldig bra mtp melkespreng og videre amming. Og, siden før sommeren har vi bare amma på høyre pupp, så litt vell unaturlig ut i bikini i sommer, men ellers har jeg ikke merka noe av det :p

Du kan også bruke ammete, eller andre urter som fremmer melkeproduksjon.

Mtp allergier er det vel bevist at man er mer utsatt for dette hvis man aldri ammes/ammes kort, så du kan spørre deg hva dere kunne ha hatt hvis din mor ikke hadde ammet dere i over året. http://www.nrk.no/programmer/tv/schrodingers_katt/1.4655352

Jeanette @ Våre Vilde Dager

15.jan.2010 kl.23:47

Jeg ammer enda, jenta mi er 2 år og 2 måneder nå. Vi fortsetter tl jeg enten blir hoppende gal eller hun ikke vil ha mer. :)

Husker da min var på din sin alder, da trodde jeg også det snart var ferdig. Hun hadde ikke tid, bare vrei seg og tulla og skulle se på alt annet. Måtte amme henne i et rom hun kjente så godt at hun kjedet seg i, vekk fra både tv og folk. Og så gikk det over, og hun ble puppevrak igjen. Det går opp og ned her i verden.

Og ja, det er faktisk bevist at morsmelk forhindrer allergi og astma. Hvis det allerede er i familien, som det er hos meg, så ville jeg i alle fall ikke stoppet før det var nødvendig! ;)

Jeanette @ Våre Vilde Dager

15.jan.2010 kl.23:51

Og, som en kuriositet, i tilfelle du eller dine lesere er nysgjerrige på hva som er naturlig for mennesket når det gjelder amming og avvenning, så er det en fin artikkel på nettet som heter "a natural age of weaning". Legger ikke ut link her i tilfelle det blir tatt som spam av filteret ditt, men den kommer på 1. plass i google om det googles med anførselstegn og det hele.

Trine

16.jan.2010 kl.00:02

Jeg ammet jenta mi til hun var 16 mnd, men da snakker vi om en koseskvett om natta/tidligmorgenen etterhvert altså. Hadde to måltider i døgnet til hun nærmet seg året, så ble det en. Ble jo bare mindre og mindre melk, men hadde hele tiden mye melk da. Ble en fin og naturlig avvenning hvertfall, ble opp til meg selv etterhvert, for hun krevde det ikke lenger. Det var bare kos, og jeg holdt på lenger enn jeg egentlig hadde trengt.

Blir sikkert noe samme denne gang også!:)

Greta-G

16.jan.2010 kl.00:10

Jeg syns man skal amme så lenge som mulig. Nå som det er vinter og influensa-tid trenger de små alle antistoffer de kan få!

Men, som du sier, deilig å være fri. Nå er gutten min snart 9 mnd og jeg ammer han fortsatt. Han har aldri fått erstatning, men vi begynnte å innføre litt fast føde fra 4 mnd, og har gitt han gradvis mer og mer. Nå får han bare pupp om morgenen og kvelden (+ natten), men på dagen får han vanlig mat. Merker at jeg ikke produserer like mye, men har fortsatt nok...

/Greta-G

matpakkemamma

16.jan.2010 kl.08:35

Oi. Amming og ammehjelp er en av mine hjertesaker, så her kunne jeg ha skrevet mye. Jeg har også skrevet bacheloroppgave med dette temaet, men jeg skal prøve å bgrense meg, hehe.
Min eldste datter ble ammet i 16 mnd (dag OG natt :-S).
Min eldste sønn ble ammet i 19 mnd. Han er født ganske mye for tidlig, så det var en stor seier å få til ammingen! Han ble fullammet i 10 mnd, og ammet videre til 19 mnd, da jeg var gravid på nytt og han ikke ville ha mer.
Min yngste sønn er 7 mnd, og ammes. Han ble bare fullammet i 4 mnd, ikke grunnet mangel av melk, men fordi han var svært interessert i mat - fast føde. Han har den siste måneden spist brødskiver mer gjerne enn grøt. Jeg har ingen plan for hvor lenge vi skal holde på. Vi får se. For øyeblikket koser vi oss begge med ammingen. I begynnelsen var det praktisk å ha maten med seg hele tiden, men nå er det vel mer kos og antistoffer enn faktisk ernæring ettersom han spiser såpass mye fast føde.
(Tanten min har fire barn. Et av dem fikk smake suppe da han var 6 uker (vel nok ikke å anbefale), et annet ble ammet i 4 år. Bare et eksempel på at det meste går bra, er normalt, og at variasjonene selv i en søskenflokk kan være store. Det er de jo hos mine tre barn også.)
Jeg har nok en mer avslappet holdning til amming nå enn tidligere. Amming er bra for både mor og barn, men det er langt fra noen katastrofe ikke å amme.
De fleste kvinner kan stimulere produksjonen til å øke, men noen få har faktisk en "lav" øvre melkemengde. Det er mulig du er en av dem. Uansett er det jo både litt vemodig og litt deilig den dagen det er slutt! =)
Ellers er jeg glad for å få følge bloggen din - jeg har jo lest en artikkel fra deg skrevet på Kreativ mamma tidligere.

Isabella

16.jan.2010 kl.13:14

Jeg hadde null problem med mengde melk, men sluttet likevel å amme da jentungen var 6-7 måneder. Rett og slett fordi hun nektet å ta puppen. Når jeg først fikk henne til å ta den så beit a tak så hu mor begynte å blø! Ålreit unge... :p

Men jeg hadde likevel ikke noe problem med å slutte, og jentungen har vært frisk som en fisk helt til hun var 15 mnd og begynte i bhg. Da kom det sykdom også, men det er jo naturlig. :)

Det viktigste ang amming, mener jeg, er at man gjør det som er riktig for en selv. Man skal ikke høre på alle andre. Noen sier amming er bra, noen sier det ikke er så bra likevel. Jeg har full tro på at det er godt for barnet, men om mor tvinger seg til å gjøre noe hun ikke liker så vil barnet merke det, og da tror jeg det like godt kan få erstatning. :)

Økobaby (Sally)

16.jan.2010 kl.17:14

Green: Ja jeg kan nok gjøre litt mer, som å drikke ammete ja, lurt det. Om det beskytter mot astma kan jo være selvom det ikke skjedde med meg så det er ihvertfall ikke om å gjøre å IKKE amme...morsmelk er nok det sunneste man kan gi ungen. Vi får se hvor lenge melken rekker og så kommer jeg nok til å prøve å amme lengst mulig..:-)

Økobaby (Sally)

16.jan.2010 kl.17:18

Jeanette @ Våre Vilde Dager: Hahah..puppevrak ja, skulle gjerne hatt en baby som var det, men har hatt problemer med amming siden fødselen av, han ble født med stiv rygg/nakke (KISS) og brukte for det første lang tid på å få tak, og så slapp han og skreik i ammeøktene. Tok vel ca 1 time hver gang...fytti det var stress det! Men ble jo bedre når han ble 2-3 mnd..men jeg har hatt noen runder med meg selv for å ikke gi opp hele greia, men jeg er glad jeg holdt ut :) Men at morsmelk forhindrer astma og allergi er vel ikke bevist, bare at det KAN gjøre det? Men ja..skal prøve å fortsette så lenge som mulig..håper det holder til han er 1 år da :)

Økobaby (Sally)

16.jan.2010 kl.17:18

Jeanette @ Våre Vilde Dager: Bra tips ;) Skal lese den :)

Økobaby (Sally)

16.jan.2010 kl.17:20

Trine: Ja en såkalt koseskvett er jo en kjekk avslutning på/start på dagen :) Åh misunner dere som har mye melk. Er det sånn at små pupper=lite melk? Vet jeg har hørt at det ikke skal ha noe å se men i praksis er det ihvertfall sånn med venninnene mine...sukk :)

Økobaby (Sally)

16.jan.2010 kl.17:25

Greta: Ja sålenge ammingen går fint er nok det det beste, helt enig :) Men når man har lite melk og babyen etter hvert puppemåltid må ha flaske i tillegg er jo den praktiske delen av amming borte. Dobbelt så mye styr liksom :) Men men...det er jo sunt for han og jeg tenker at en av de viktigste grunnene til at man ammer er å beskytte barna mot sykdommer når de er små og ikke kan takle sykdom så godt, så absolut bra å amme nå i influsensatiden.

Økobaby (Sally)

16.jan.2010 kl.17:36

matpakkemamma: Oj her har vi en proff-ammer :) Det er godt å høre at alt er normalt. Jeg føler jo at det er ganske tabu å ville slutte å amme, nå er jo ikke jeg en av dem...jeg kan gjerne amme frem til han er 1 år men når det er så lite melk og han er såpass uinteressert så syns jeg det blir litt mye pes også. Er du på kreativ mamma? Har du samme nicket der også? Men du passer jo helt klart inn på kreativmamma med dine utrolige matpakker- de er til å dåne av så gjennomførte og lekre :)

Økobaby (Sally)

16.jan.2010 kl.17:40

Isabella: Oj sann, en skikkelig rakkerunge du har da ;-) hehe...han er litt i samme sjangeren min også...såvidt begynt å få tenner nå så jeg er på vakt :) Jeg er helt enig, det skal føles riktig og ikke være en kamp. For jeg husker jo hvor utslitt jeg var de første mnd (babyen min hadde KISS og gråt nesten helet tida) og så i tillegg skulle jeg amme han og det var jo litt av noe styr, tok minst en time med mye grining fra både han og meg. Utrolig at jeg gjennomførte når jeg tenker tilbake men så var det vel fordi enkelte presset på og fordi jeg hadde sett for meg at jeg skulle amme til 10-12 mnd ihvertfalll og da ville jeg ikke gi opp etter kun noen uker. Er glad det gikk bedre etterhvert eller så vet jeg ikke om jeg hadde fortsatt..

matpakkemamma

16.jan.2010 kl.20:06

Jeg er på KM, ja, men bruker navnet mitt der (Hanne).
Skjønner hva du mener, jeg tenker at hvis minsten nå (7 mnd) mister interessen, så er det på en måte greit. Da er vi ferdige.

ignicus

17.jan.2010 kl.11:48

Jeg hadde lyst til å amme lenge, men amma bare 2 mnd'er.. Ho ville bare ha kosen og drakk ikke så mye.. Så jeg måtte begynne med erstatning.. Syns det er trist, men sånn er det, ville ikke at det skulle bli en kamp heller liksom..

Men ho er frisk og rask fordet, vært syk 2 ganger å ho er 17 mnd'er.. Så imunforsvaret er jo på plass fordet ;)

Økobaby (Sally)

17.jan.2010 kl.12:24

ignicus: 2 måneder er jo bedre enn ingenting :) Tenker at det er viktigst når de er helt nyfødte, siden de da ikke tåler så mye av bakterier o.l. 2 ganger syk på 17 mnd er jo ingenting.

Min lille ble syk når han var 3 mnd- forkjøla med litt feber ene natta...og jeg fullammma i den perioden..så man er jo aldri sikra. Men det var noen som påpekte at tenk om jeg ikke hadde ammet da, kanskje han hadde blitt sykere. Og det er jo sant, det kan man jo aldri vite.

Anne - mamma og mer

17.jan.2010 kl.21:55

Jeg mistet melken da hun var 1,5 måned, veldig trist. Følte meg som en elendig mor, prøvde å amme hele tiden og pumpe men den forsvant bare mer og mer. Selv om det var ganske greit å kunne spise og drikke det jeg ville etterpå, ville jeg egentlig heller amme henne så lenge som mulig. Var nok en del som skjedde rundt meg som gjorde at jeg mistet den, så med nestemann skal jeg ta det helt med ro og bare kose meg med ammingen. Ikke stresse, da håper jeg det holder med melk litt lengre ihvertfall.

Økobaby (Sally)

18.jan.2010 kl.19:44

Anne: Åhh det er kjedelig, særlig når man virkelig VIL amme...men hvis man stresser gjør det vel bare vondt verre ja. Håper du ikke tror at du var en elendig mor bare fordi du ikke hadde melk...det er jo bare tull, men du vet vel det nå når du har fått det litt på avstand. Jeg "glemte" å spise noen mnd og gikk ned sikkert 4-5 kg så det er nok en av grunnene til at jeg sakte men sikkert mister melken. Er i ferd med å gå opp noen kg til idealvekten nå så det kan jo hende melken kommer tilbake igjen da, håper det :)

Tvilling mamma

03.mar.2010 kl.01:26

Jeg fullammet til litt over 6 måneder, og Ammet til de var 22(tvillinger) holder på med ammeslutt nå. Fortsatt masse melk, så her håper jeg på at det blir borte snart.

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)

Økobaby (Sally)

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits