Jeg blir kvalm av meg selv!Som jeg har skrevet før er ett av mine nyttårsforsetter for 2010 å la dette bli året hvor jeg virkelig blir grønn. Derfor tok jeg idag et oppgjør med klesskapet. I årenes løp har kjøpt mer klær enn jeg trenger og etterhvert som jeg har blitt lei av de har de havnet bakerst i skapet- så ut i boden og der har de vokst til en altfor stor haug. Noen som kjenner seg igjen?

Så jeg hentet inn alle søppelsekkene (ja det var søppelsekker i flertall!) og heiv alle klærne i en diger haug på stuegulvet. Nå skulle det sorteres. Hva skulle beholdes og hva skal gis til de som trenger det mer enn meg?

Jeg bestemte meg for å være svært kritisk og det endte med at jeg nå sitter her og ser på 2 + 1/2 fulle søppelsekker som skal gies bort.

Tilbake har jeg ca 2 søppelsekker med klær som jeg virkelig liker og kommer til å bruke (vinter og sommer, inkl jakker, skjerf og undertøy)

Vinterklærne skal pent tilbake på plass i skapet slik at det blir enkelt  å finne ut hva man skal ha på seg. Aldri mer overfylt klesskap. Nei fra nå av skal det være sånn at for hvert plagg jeg kjøper skal jeg gi ett bort.

Jeg ble faktisk ganske kvalm over meg selv, at det gikk ann å kjøpe så mye klær som man faktisk ikke trenger...men samtidig er det nå deilig å vite at den tiden er forbi og at noen mindre heldige enn meg skal få nytte av klærne.

Svigermor fortalte meg at de har innsamling av klær til Ukraina en gang i måneden så jeg håper og tror at noen der vil få langt større gleda av de enn jeg hadde når de stod innerst inne i boden....

8 kommentarer

TONJE - mer enn bare ei mor

10.jan.2010 kl.22:05

Så bra gjort!

Skulle vel egentlig ha en slik opprydning jeg også.

Celestina

10.jan.2010 kl.22:10

Så flink du har vært! :) Mine ekstra klær har alltid blitt sendt til brasil, eller gitt til kusiner som har vært på besøk, så de går alltid videre, heldigvis. Men så har jeg igrunn i alle pr vært ganske så miljøvennlig når det kommer til kjøp av klær, riktignok lommeboken som skal ha æren for det ;)

Tina - 22år og mamma

10.jan.2010 kl.22:14

Pass på at det ikke er dyre merke klær for de blir som regel ikke levert!

Sally

10.jan.2010 kl.22:26

TONJE: Ja det tror jeg de fleste av oss trenger..men det er jo litt tiltak, man må få ånden over seg for å greie å sette igang, og idag skjedde det for meg :)

Sally

10.jan.2010 kl.22:58

Celestina: Ja lommeboka er en god grunn til å bli miljøbevisst! :) Det er vel det som er problemet i våre dager, at folk har for mye penger mellom hendene og er blitt blendet av all reklamen som blir spydd ut fra alle mulige kanaler, og dermed tror at de kun kan bli lykkelige om de har nok av alle disse "tingene" som man bare MÅ ha.

Sally

10.jan.2010 kl.22:59

Tina: er det sånn? Det visste jeg ikke. Da var det godt at det ikke var noen dyre merkeklær der da ;-)

Kristine

18.jan.2010 kl.16:17

Fin blogg! Og et godt tiltak å gi vekk klær man ikke trenger, de blir nok vel tatt i mot av de som ikke har så mye. Det er et problem at vi har så god råd i dette landet, vi kjøper mye mer enn vi trenger. Når klær er så billig som de er på f.eks H&M er det mulig for de fleste å følge de skiftende motene og kaste klærne når de ikke lengre er trendy. Finn heller kvalitetsklær, helst noen som ikke har reist rundt halve kloden og er produsert av billig, dårlig og sprøytet bomull, gjerne klær du virkelig liker og som ikke er noe som går av moten. Bruk heller litt ekstra penger på skikkelige plagg, og hvis man føler man har for mye penger som brenner i lommene så gi mikrolån(f.eks kiva.org) eller til en humanitær organisasjon. Er det rettferdig at vi bruker så mye penger på unødvendige luksusvarer mens de i andre steder av verden lider av sult, gjerne forårsaket av tørke eller flom, naturkatastrofer som kan linkes til klimaforandringer forårsaket av forurensning som vi i den vestlige delen av verden er ansvarlig for? Ved å leve mer miljøvennlig og å betale en rettferdig pris for varene vi ønsker viser vi solidaritet med dem som blir mest utsatt for klimaforandringene,nemlig dem som har minst og har gjort minst for å skape klimaforandringen.

Sally

18.jan.2010 kl.19:49

Kristine: Ja helt enig i alt du skriver, kvalitet fremfor kvalitet!! Shopping har blitt en slags lykkepille, en umiddelbar rus for oss nordmenn...utrolig lite sjarmerende igrunn. Og alt henger sammen...vi som har masse penger blåser de rundt og forverrer klimasituasjonen. Ond sirkel...

Skriv en ny kommentar

hits