Trenger tips! Baby som sparker av seg dyna om natta

Bilde lånt av Libero

I sommer var det ikke så ille om lillegutt sparket av seg dyna, vi strevde med å kjøle ned denne gloheite leiligheta og jeg og sambo sov med kun laken over oss.

Men nå derrimot er leiligheta rimelig kald om natta og selv om vi kler gutten i ullbody+pysjamas+ullsokker så hender det at jeg henter han om morgenen og han er iskald på hendene sine ettersom han har sparket av seg dyna. Tror det er dette som har gjort han så forkjøla i det siste og dessuten har ført til at han våkner tidligere enn han pleier.

Vi prøvde en sånn slags sovepose fra Hennes og Mauritz men av den ble han bare klam av på beina. Voksipose er ikke aktuelt, det blir for varmt igjen.

Så om noen vet om noen tips til hvordan vi skal "feste" dyna eller tips til sovepose som puster og helst i et miljøvennlig materiale (øko-bomull, bambus eller ull) så please let me know :)

Og gutten er 6 mnd (snart) så da hjelper det lite med en pose som er opp til 6 mnd...har nemlg sett mange sånne.

Takk for hjelp :)

10 kommentarer

Iselin M. Hauge

08.jan.2010 kl.11:27

Dokke kan jo "stappe" dyna godt ned mellom sidekantane på senga. :-) Også kan han jo ha på seg sånne votta om natta, sånn at han ikkje blir så kald på hendene? :)

Sally

08.jan.2010 kl.11:50

Iselin M. Hauge: Vi stapper allerede alt vi kan men han har blitt ekspert på å sparke vekk dyna uansett, han er liksom ikke fornøyd før dyna er HELT nede :-P Ja votter kan vi teste...men er litt redd for at han egentlig er kald i hele seg når han kanskje har lagt en time uten dyne i det kalde rommet :-/ men det hadde nok hjulpet hvis ikke de falt av da..hehe..han er nemlig i den perioden at han får tenner, så hendene er inni munnen konstant!

Anne - mamma og mer

08.jan.2010 kl.11:51

Det kommer nok ikke til å nytte å stappe dyna nedi kantene, de ungene er søren meg så sterke. Hun av mi sparker også av seg dyna, men vi måtte sette en varmeovn der inne, så det er alltid varmt der. Vi har prøvd sovepose også, men den kom hun seg ut av.

Sally

08.jan.2010 kl.11:57

Anne: hahaha...ville krabater disse små! Vi har varmeovn i gangen utenfor rommet hans så det blir ikke sånn veldig kaldt..men likevel blir det jo for kaldt til å ligge uten dyne. Men så vil jeg liksom ikke ha det for varmt heller, det tørker jo ut luften og jeg som har astma og allergier sover mye dårligere når jeg sover på et varmt rom så derfor tenker jeg at det kanskje gjelder for han også? Men det kan godt hende jeg tenker feil her..uansett må vi finne en løsning raskt ellers må jeg begynne å legge han i ullgensere...uff, høres ikke behagelig ut å sove i.

Lill Anette - mamma 2010 <3

08.jan.2010 kl.12:08

Venninna mi har en type sovepose som sønnen sover i. Vanlig body bare at beina ligger i pose. Ho er veldig fornøyd med den. Ellers kan det kansje hjelpe å feste dyna fast i sprinklene? Kanskje sy snor på hjørnene som man kan binde fast slik at dyna ikke kan falle nedover? Hvis du skjønner hva jeg mener :p Slik man gjør på stoler for at sitteputa ikke sklir av ;)

Sally

08.jan.2010 kl.12:27

Lill Anette: Ja det er sånn body/sovepose jeg prøver å finne :) Så hvis du vet hvor hun kjøpte den så si det gjerne til meg :) Jeg tror at hvis jeg hadde festet dyna til sprinklene hadde det endt opp med at han baksa deg over dyna. Han er helt vill, skulle nesten filemt det :-P

Kaja

08.jan.2010 kl.12:39

Jenta mi på 7 mnd pleier også å sparke av seg dyna. Men jeg har tatt et teppe på tvers att over dyna og under madrassen. Hun har greid å sparke av seg det også, men nå har jeg funnet ut at det lønner seg å stramme mest akkurat over brystet og litt løsere over bena sånn at hun får rørt på de. Hun har ikke sparket av seg dyna eneste gang i natt hvertfall..

Mari

08.jan.2010 kl.15:41

Hvis du (eller kjenner noen) som er flinke til å strikke, kan du strikke en sånn pose? Jeg har en sånn strikka ullpose i alpakkaull, kjempegod! Men nå prøver vi å ha 16-18 grader uansett i rommet hennes og da blir hun aldri veldig kald.

Sally

08.jan.2010 kl.16:29

Kaja: Ja det har jeg faktisk også prøvd, teppe over og dytte teppet godt nedi madrassen, men han er rene Houdini! Tror nok jeg kommer til å gå for en babysovepose jeg, men er ikke lett å finne i økologisk materiale..

Sally

08.jan.2010 kl.16:30

Mari: Jeg kan ikke å strikke men jeg har jo en mormor og farmor og en svigermor som er flinke til å strikke så jeg burde hørt med de, men nå vil jeg gjerne ha posen med en gang så da måtte de i tilfelle vært racere med strikkepinnene..hehe..dumme meg skulle såklart ønsket meg det til jul :-/

Skriv en ny kommentar

hits