Ut å reise i vinter? Noen gode råd...Jeg drømmer meg bort nå om dagen :) Vi har nemlig solgt leiligheten og det er overtakelse den 1.mars. Og så kan vi ikke flytte inn i vårt nye hus før midten av juni. Så da har vi 3 1/2 mnd vi må leie. Men nå har vi begynt å tenke litt annerledes.

Hva med å reise bort en mnd og så drar jeg og Sakarias hjem til familien min i Ålesund i en mnd og så bor vi den siste tida (1 1/2 mnd) hos svigermor?

Men vi har ikke spurt henne enda så vi må se litt ann. Men hadde det gått greit så hadde det vært såååå herlig å kommet seg en tur til f.eks Thailand...ååhh...drøm drøm drøm, hvite strender, varme og sol, bade, deilig mat, lille familien vår sammen og bare avslapping og kos :)

Nå har vi surfet litt på nettet og jeg kom over denne supre nettsida:

http://www.homeaway.no/feriebolig Her kan man leie ferieboliger privat og få de nydeligste steder til en rimelig pris :)

Fant denne perlen blant annet:

Phuket leilighet feriebolig

Phuket leilighet feriebolig

Phuket leilighet feriebolig


Phuket leilighet feriebolig

Denne var litt dyr da, ca 6000 kr pr uke. Men det var flere soverom og drar man med et annet par så blir det jo ikke galt i det hele tatt :)

Finnes mange billige der også, f.eks denne:

Phuket hotell feriebolig

Phuket hotell feriebolig

Denne koster kun 3400 pr uke :)

Det med reising i forhold til miljø, jeg vil si at den saken er veldig tosidig.

1. Å fly er noe av det mest miljøskadelige du kan gjøre så kjøp for all del klimakvote når du skal ut å fly
2. På den andre siden så bidrar turisme til å redusere fattigdom og skaper enormt mange arbeidsplasser i fattige land så hvis folk hadde sluttet av fly (og dermed ikke reist så langt- man tar ikke tog til Thailand!) så hadde dette ført til fullstendig krise for landet.

Så mitt råd er altså, kjøp klimakvote og reis til fattige land for å støtte folket. Prøv å unngå turistmagnetene, da kan du få virkelig unike reiseopplevelser ;)

En oversikt over hvor du kan få kjøpt klimakvoter finner du HER

Og et annet råd i forbindelse med flyreiser med babyer- gi de noe å drikke i det flyet letter og lander for å utligne trykk i ørene. Før kunne man amme mens man lettet og landet men nye sikkerhetsrutiner innebærer at babyen må sitte fremovervendt i sele. Med andre ord umulig å amme.

Da får jeg bare drømme videre...kan jo hende det skjer :)) Thailand en månde...ååhh...

Noen her som har reist langt (+4-5 timer) med baby før?

7 kommentarer

Celestina

05.jan.2010 kl.15:51

Jeg skulle gjerne tatt turen selv! :) Utrolig mange flotte destinasjoner. Å som du sier, turisme er fatalt for mange fattige land, og er blitt en del av verdens økonomien. Det forurenser, men er alikevel nødvendig.
Håper dere får til drømmene! :)
Åh, det så digg ut! Thailand er stedet vet du! :) Paradis på jord..

Sally

05.jan.2010 kl.21:33

DivaMamma: Ja det er virkelig det, bare man holder seg unna de travleste turistområdene :)
Ja, jeg har familie i Chiang mai. Så vi bor alltid langt ute på landsbygda. Det er liksom der vi har hus. Ikke en eneste turist å se. Men jeg ser Chiang Mai blir mer og mer invandert også, men langt på nær så ille som Phuket. Der har jo thailenderne også fått en helt annen mer aggresiv oppførsel enn i nord vil jeg si. Men men, turistnæringen bidrar til bedre økonomi, så det er jo noe positivt med det.

Sally

05.jan.2010 kl.22:12

DivaMamma: Ja sånn blir det jo alle steder hvor turismen øker på, men syns faktisk at thailendere er av de minst aggressive i forhold til mange andre land hvor jeg har reist. Et veldig vennlig folkeslag med andre ord :)
Da får du reise opp til nord, så får du se hvor harmonisk det går an å bli ;)

Sally

05.jan.2010 kl.22:35

DivaMamma: Har vært i Bangkok da men det kan vel ikke sammenlignes..hehe...

Skriv en ny kommentar

hits