Når begynner dere med grøt til babyen?


Gutten min på 4 mnd har fortsatt kun smakt melk men nå begynner jeg å vurdere å gi han grøt til kvelds snart. For det første har jeg lite melk på kvelden, noe som resulterer i at han får mme og da syns jeg likegodt han kan få grøt.
For det andre så sies det at noen babyer sover natta igjennom når de begynner å få grøt siden den er litt tyngre å fordøye.  I wish :)

Jeg kommer ikke til å bruke Nestle men heller Hipp eller Småfolk. Noen som har noe å anbefale av økologisk/kortreist nybegynner-mat?

Hva med banan og avokado? Hvor gamle var babyene deres når de begynte å spise det?

liten baby spiserStikkord:

18 kommentarer

mammantiljessica

21.nov.2009 kl.22:23

Vi begynte med grøt da snuppa var 4 mnd.Vi har brukt både Nestle og Småfolk:)

Sally

21.nov.2009 kl.22:56

mammantiljessica: Måtte dere unngå f.eks gluten da eller? Syns å ha hørt noe om det...

famwangaasegg

21.nov.2009 kl.23:13

Vil du ha økologisk har du jo Holle,fåes kjøpt på helsekosten..

Vi begynte da hun var 4 mnd,merket stor forskjell. Mere ´fyll´i magen.

Vi begynte med Hipp,den likte hun(og jeg) utrolig godt,søt da.

Når hun ble 5 gikk vi over til Nestlé. Avocado fra 4 mnd,små smaksprøver.

Lag gjerne sviskepuré å gi som ´dessert´eller ´mellommåltid´i begynnelsen med grøt..kan jo få litt treg mage. Snuppa vår likte ikke det til å begynne med,men etter noen smaksprøver og ´hviledager´var det godt:) Nå er det det beste hun vet. Lykke til med alt,moro å begynne med litt annen mat:)

mammantiljessica

21.nov.2009 kl.23:16

Vi begynte med maisgrøten.Og den elsket hun.Etterhvert prøvde vi nye smaker.

Linn

21.nov.2009 kl.23:35

Jeg begynte med grøt til begge mine når de var 4 måneder, selv om jeg ammet fullt. Jeg var mest fornøyd med Hipp sine grøter, jeg smakte på alt av babymat for å være sikker på at det smakte godt. ;)

www.linnfrasolheim.blogspot.com

Sally

21.nov.2009 kl.23:36

famwangaasegg: Sov hun lengre på natta også da eller? Hadde vært luksus! :) Hipp er vel økologisk den også tror jeg? Sviskepure, hvordan lager man det?

Tror jeg begynner imorra :)

Sally

21.nov.2009 kl.23:38

Linn: Blandet du morsmelk i grøten? Syns det høres litt stress ut ettersom jeg allerede har litt lite melk om kvelden...? Ja Hipp er visst bra omtalt så tror jeg satser på den :)

Linn

21.nov.2009 kl.23:53

Nei, jeg brukte mme til å blande med. Og det er jo noen grøter som bare trenger å blandes med vann, men husker ikke hvilke det er da.

Greta-G

22.nov.2009 kl.00:59

Min gutt var 4 mnd da han begynnte å SMAKE på fat føde. Han får fortsatt mest pupp (nå er han 7 mnd), men jeg kan anbefale Hipp økologisk grøt med banan og persica, falt i smak hos min lille, billig og sunn. Småfolk-grøten vil jeg ikke anbefale... Den blir fort klumpete, og smaker lite.

Det økologiske merket Holle har også masse bra babymat, type baby-te, baby-kavringer (de smelter i munnen med en gang).

/Greta-G

Greta-G

22.nov.2009 kl.01:02

PS: De fleste grøtene fra hipp inneholder økologisk morsmelkerstatning ;-)

Lurt å tilsette litt maltekstrakt eller rapsolje i begynnelsen, for å unngå treg mage!

/Greta-G
Så søt :-)

Sally

22.nov.2009 kl.10:05

Greta: Takk for anbefaling og tips! Persica? Det ar jeg aldri hørt om før :) Har bestemt meg for å begynne idag (hvis de har sånn mat på søndagsåpne butikker..) evt imorra. Inatt våkna lillegutt først 01.30 så 04.30 og så 07 og så sto vi opp 09...litt slitsomt det der men ikke så værst da..:)

Sally

22.nov.2009 kl.10:06

vanessa,Snart alenemor til en : Takk :) hehe...får si takk siden det er halvveis jeg som har laget han ;) Skal gå inn på bloggen din å titte litt senere :)

Anne - ung mamma og mer

22.nov.2009 kl.11:34

Sv; Ingen tvil om at økologisk er best :)

Vi begynte med velling, er det ikke det det heter? Når man blander litt grøt med mme i flaske, og så drakk hun det. Det var rett før hun var 4 mnd, da hun ble 4 mnd fikk hun grøt av skål. Vi bruker heller ikke Nestlé, men det hender fordi hun liker kun Hipp sin aprikos grøt, som de ikke har overalt her. Har også gitt henne Holle sin fruktgrøt, den er hun kjempeglad i.

Sally

22.nov.2009 kl.11:59

Anne: Åh det har jeg ikke tenkt på før, at man kan gi de det i flaske...renne-grøt..hehe :) Lurt sikkert. Skal teste det. Men vet du om f.eks når det står "fra 6 mnd" på grøt-boksen (frukt grøt) om man likevel kan gi det fra 4 mnd?

Greta-G

22.nov.2009 kl.13:06

SV: Jeg spiste ikke ost og kjeks til det var tomt, men magen min var stappa!

/Greta-G

Jeanette

22.nov.2009 kl.13:42

Kim er 4 måneder i dag, så jeg har kjøpt 4 mnd grøt. Virker som han har behov for mere mat på kvelden nå, så tenkte prøve. Gleder meg:-)! Jeg har kjøpt Nestle Risgrøt. Og den er fri for gluten:-)

Sally

22.nov.2009 kl.14:02

Jeanette: Gratulere med 4 mnd Kim :) Jeg syns det virker som gutten min aldri blir ordentlig mett på kvelden..selv om han får mme..så blir spennende å prøve

Skriv en ny kommentar

Sally

Sally

27, Kristiansand

Mamma, Samboer, Venn, Søster, Datter, Barnebarn, Nettbutikk-gründer og Blogger

Kategorier

Arkiv

hits