Hvorfor tøybleier ikke er noe pes!

bum genius babyNår det kommer til tøybleiebruk er jeg svært engasjert. Jeg var som mange andre "skeptisk" til tøybleie-bruk pga det man hadde hørt om før-i-tida med koking og bretting og knytting og ball!

Men etter å ha lest og sjekket ut markedet fatter jeg rett og slett ikke hvordan noen fortsatt kan tro at det er noe pes!
Miljøhensynet er jo bare en bonus med å bruke tøybleier på skatten sin!

Positive ting ved å bruke tøybleier (kort oppramset)

  • Langt billigere enn engangsbleier (og enda billigere om man bruker de på flere barn)
  • Bedre for barnets hud
  • Alltid tilgjengelig
  • KULERE
  • mer miljøvennlig hvis man ikke vasker de som et miljøsvin da...
Jeg bruker BumGenius og Imse Vimse-bleier på sønnen min. De fleste bleiene er onesize og dvs at jeg neppe trenger kjøpe flere bleier noen sinne igjen. Spørs jo litt hvor stor han er når han slutter med bleie da men det er vanlig at tøybleiebarn slutter tidligere med bleie enn engangsbleie-barn.

knapelukking


Jeg har skrevet fyldig om min erfaring med tøybleiebruk frem til mini ble 2 måneder her.
Er du interessert i å vite konkret og presist hvordan en tøybleie ser ut/hvordan den funker osv så har jeg laget en tøybleieguide.
Gode velbegrunnede argumenter for å bruke tøybleie til kidsa, med fakta og tall, finner du her.
Nettbutikken hvor jeg selger BumGenius og Imse Vimse-bleier finner du her. Psst: kvantiumsrabatt for kjøp av 5 bleier eller mer ;)

Kjøp 5 eller flere bleier innen imorgen den 12.nov og få en gratis smokk fra Naturbaby på kjøpet. Oppgi i kommentarfeltet alderen på barnet og om du ønsker rund eller anatomisk smokk. (veil pris 49,-)

4 kommentarer

Heidi

11.nov.2009 kl.22:49

Så gøy å lese at noen liker å bruketøybleier. Jeg har brukt Libero bleier i to år nå! Sønnen min slutter snart med bleier, med babyen som ligger i magen skal begynne med tøybleier:) Har nettopp bestilt to BumGenius V3 for å se åssen de er:) Har planer om å kjøpe noen BumGenius med knapper også:) Er veldig glad jeg kom over nettbutikken din. Trur jeg kommer til å bestille litt derifra:)
Heidi Mora: Så bra at du har bestemt deg for å gå for tøy til nr 2! Både lommebleiene og de AIO er superpraktiske i bruk! Håper å se deg som kunde :)

Svanemor

25.mar.2010 kl.10:51

Hei.bruker BumGenius til lillegutt, og er veldig fornøyd med det. Men når det gjelder nattbleien, så syntes jeg lukten blir litt i meste laget..Er det vanlig, og noe man må leve med, eller har du noe tips:)
Svanemor: Har du prøvd å putte ekstra innlegg i nattbleien? Og hvis babyen blir sår så finnes det rispapir-lignende saker hos www.bleieboden.no som skal lindre våt stump eller holde stumpen tørr. Hvis babyen har en tendens til å bæsje på natta ville jeg kanskje prøvd å omrokkere litt på måltidene for ellers må du jo nesten skifte på ungen på natta. Hvis babyen er sår og våt om morgenen og ikke de tingene jeg nevner over funker så ville jeg nok byttet til papirbleie om natta, de suger tross alt bedre og holder babyen tørrere. Men da ville jeg ihvertfall valgt en lotion og parfyme-fri bleie og smørt på en god salve på stumpen før leggetid :-) Eller er det bare lukten som er kjip? Hm, da vet jeg faktisk ikke om det er noe å gjør med det..men hvis det er skikkelig plagsomt kunne du hørt med hun som driver bleieboden..hun har kanskje et tips til deg :-) Lykke til da!

Skriv en ny kommentar

Økobaby (Sally)- vinn babyutstyr og hudpleie

Økobaby (Sally)- vinn babyutstyr og hudpleie

27, Kristiansand

Jeg er mamma til Sakarias som ble født i juli 09- blogger om hvordan man kan få en grønnere livsstil for seg selv og familien sin. Jeg driver nettbutikken Levlogisk.no hvor man kan kjøpe "grønne produkter til deg og dine" :-) Spørsmål kan sendes til okobaby@levlogisk.no

Kategorier

Arkiv

hits